Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Ποιο ποτό ανεβάζει την πίεση και θέτει σε κίνδυνο την καρδιά

Η κατανάλωση 1.000 ml ενεργειακού ποτού σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο ανωμαλιών στην ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν τον καρδιακό ρυθμό, υποστηρίζει μια νέα μικρή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Heart Association.

Πανσέληνος και μερική έκλειψη Σελήνης την Τρίτη 16 Ιουλίου - Ορατή και από την Ελλάδα

Το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουλίου θα υπάρξει μερική έκλειψη Σελήνης, η οποία θα είναι ορατή και από την Ελλάδα. Η σεληνιακή έκλειψη θα συνδυασθεί με πανσέληνο το ίδιο βράδυ.

Σεισμός στην Κοζάνη: 4,6 Ρίχτερ που ξύπνησαν άσχημες μνήμες – Τι λένε οι σεισμολόγοι για το επίκεντρο

Ο σεισμός στην Κοζάνη ταρακούνησε τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Οι σεισμολόγοι παρατηρούν ότι το επίκεντρο είναι ίδιο, με μια ξεχασμένη σε πολλούς σεισμική δόνηση...
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13.50 και είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Εννέα λεπτά αργότερα ακολούθησε σεισμός 3,8 Ρίχτερ.

Οι πάγοι της Ανταρκτικής έχουν υποστεί δραματική συρρίκνωση μετά το 2014

Έπειτα από δεκαετίες επέκτασης των θαλάσσιων πάγων της Ανταρκτικής, τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μια δραματική συρρίκνωσή τους και οι επιστήμονες δεν ξέρουν την αιτία. Έτσι, παράλληλα με την Αρκτική, οι θαλάσσιοι πάγοι υποχωρούν πλέον και στα δύο ημισφαίρια, πράγμα που μπορεί να επιδεινώσει την κλιματική αλλαγή στο μέλλον.

Ο σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ σας

Για πολλούς η μέρα δεν ξεκινάει πριν από το πρώτο φλιτζάνι καφέ. Ωστόσο, λίγοι από εμάς πίνουμε τον καφέ μας σκέτο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουμε την πραγματική του γεύση αλλά και να βλάπτουμε την υγεία μας.
Τι θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε;

Πρωτότυπη ομελέτα με κατίκι Δομοκού και αβοκάντο

Το βουτυρένιο και αρωματικό αβοκάντο ταιριάζει ιδανικά με αυτή την ομελέτα. Μην παραλείψετε τον χυμό λεμονιού στο τέλος. Είναι η λεπτομέρεια που δίνει έξτρα πόντους νοστιμιάς.