Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Τα «Πέτρινα Χρόνια» του Αργύρη Καραμούζα

Στις 6 Οκτωβρίου 2012 πέθανε στην Αθήνα ο Αργύρης Καραμούζας του Θόδωρου και της Ελένης.
Ο τελευταίος πολιτικός πρόσφυγας από την Κοζάνη, που παρά τη θέληση του ξεριζώθηκε, εκπατρίστηκε και κατέφυγε στις πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης, όπου και παρέμεινε για περισσότερο από ¼ του αιώνα.

Νυμφαίο…Τόπος Παραμυθένιος

Ο τόπος αυτός απέδειξε, ότι όταν οι άνθρωποι αγαπούν κάτι πολύ,  μπορούν να κάνουν θαύματα!
 Το Νυμφαίο  έχει χαρακτηριστεί  ως διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, καθώς και ιστορικός τόπος. Το Φυσικό κάλος του , τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα πέτρινα αρχοντικά,  θα σας ταξιδέψουν  σε ένα παραμυθένιο σκηνικό.  Θα το διαβείτε  με  τα πόδια ή  αν προτιμάτε πάνω σε άλογο και θα ζεσταθείτε δίπλα στο τζάκι συντροφιά με ένα ζεστό ρόφημα…

Κινηματογραφική ληστεία σε μοναστήρι της Βέροιας: Νάρκωσαν τα σκυλιά και πήραν τα τάματα

Δεν έχουν τον Θεό τους
Ταινία θύμισε ο τρόπος και το σχέδιο που «μπούκαραν» ληστές στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Σκήτη Βέροιας. Άγνωστοι ξεφούσκωσαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων των γερόντων και υπνώτισαν τα σκυλιά για να κλέψουν τάματα και σταυρούς από την Ιερά Μονή.

ΕΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις σε νέα Σύντομα Προγράμματα Σπουδών

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα Σύντομα Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, γνωστοποιεί η διοίκηση του ιδρύματος και σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Δρέπανο

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Δ.Δ. ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΩΡΕΣ 15:00-19:30. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ),ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ.