Tο ζήτημα που απασχολεί τους περισσότερους πολίτες είναι το τι θα γίνει με τα σχολεία. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «τα σχολεία μας θα ανοίξουν, εφόσον κριθεί απαραίτητο». Σήμερα πάντως αναμένεται η εισήγηση των μελών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, για το πως θα μπορούσε να γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και η επιστροφή στα σχολεία.
Τα σχολεία ωστόσο αποτελούν ένα ζήτημα - «αγκάθι». Είναι ένα θέμα στο οποίο υπάρχουν αντικρουόμενες εισηγήσεις από την πλευρά των επιστημόνων και την τελική απόφαση θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το επικρατέστερο σενάριο για τα σχολεία
Η μεγάλη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η Γ' Λυκείου και ο σχεδιασμός για τις υπόλοιπες σχολικές τάξεις έπεται. Οι μαθητές της Γ' Λυκείου ενδέχεται να επιστρέψουν στα θρανία περί τα μέσα Μαΐου (πιθανώς τη Δευτέρα 11 Μαΐου), ενώ στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές εξετάσεις να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου προκειμένου να ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται για τα σχολεία είναι να μην επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές όλων των υπόλοιπων τάξεων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Αυτή η εκδοχή δείχνει πιο πιθανή για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και όχι τόσο για τα Γυμνάσια και τις Α' και Β' τάξεις Λυκείου, που -σε περίπτωση που δοθεί το «πράσινο φως»- θα είναι οι επόμενες τάξεις που θα λειτουργήσουν (μετά τη Γ' Λυκείου).
Ενδεικτική των εναλλακτικών που μελετά η κυβέρνηση είναι η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μη διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για την μετάβαση από τη μία τάξη στην άλλη. Η κυρία Ζαχαράκη, επιπλέον, είπε ότι εξετάζεται η μετακύλιση ύλης στην αρχή της επόμενης εκπαιδευτικής χρονιάς.
«Θα περιμένουμε την ανάλυση των δεδομένων και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθυνθούν και για το άνοιγμα των σχολείων», είχε αναφέρει σχετικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουλίου. «Η καθημερινότητά μας θα είναι διαφορετική, αυτό θα ισχύσει και για τα σχολεία», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.
Να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων έχει ήδη γίνει η προετοιμασία για την αύξηση των αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν για να υπάρχουν οι κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ των εξεταζόμενων.
iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου