Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Χριστός Ανέστη ~ Χρόνια Πολλά κι Ευλογημένα

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών 
θανάτω θάνατον πατήσας
και τοις εν τοις μνήμασιν
ζωήν χαρισάμενος


 Το Φως της Ανάστασης να μας χαρίζει ελπίδα, αδελφοσύνη,
 αισιοδοξία και δύναμη

Χρόνια πολλά και Ευλογημένα



Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Κυριακή του Πάσχα: Η σπουδαιότερη χριστιανική εορτή


Η Κυριακή του Πάσχα είναι η σπουδαιότερη χριστιανική εορτή κατά την διάρκεια ολόκληρου του έτους, καθώς γιορτάζεται η Ανάσταση του Χριστού.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Μεγάλη Παρασκευή

Εἰς τὴν Σταύρωσιν
Ζῶν εἶ Θεὸς σύ, καὶ νεκρωθεὶς ἐν ξύλῳ,
Ὦ νεκρὲ γυμνέ, καὶ Θεοῦ ζῶντος Λόγε.

Εἰς τὸν εὐγνώμονα Λῃστὴν
Κεκλεισμένας ἤνοιξε τῆς Ἐδὲμ πύλας,
Βαλὼν ὁ Λῃστὴς κλεῖδα τό, Μνήσθητί μου.



~~~~~~~~~~~~~~~

Την Παρασκευή, στέλνεται ο Ιησούς δέσμιος από τον Καϊάφα στον τότε ηγεμόνα της Ιουδαίας Πόντιο Πιλάτο. Αυτός, αφού Τον ανέκρινε με πολλούς τρόπους και αφού ομολόγησε δυο φορές ότι ο Ιησούς είναι αθώος, έπειτα, για να ευχαριστηθούν οι Ιουδαίοι, τον καταδικάζει σε θάνατο• και αφού τον μαστίγωσε σαν δραπέτη δούλο τον Δεσπότη των όλων, Τον παρέδωσε για να σταυρωθεί.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Πασχαλιά: Γιατί θεωρείται ευλογημένη από την Παναγία;

Όταν γεννήθηκε ο Χριστός στη φάτνη της Βηθλεέμ, ο Ηρώδης, ο βασιλιάς της Ιουδαίας με τη σκληρή καρδιά, έδωσε διαταγή να σκοτώσουν όλα τα αγοράκια, όσα είχαν ηλικία από μιας ημέρας έως δύο χρονών. Ο Θεός όμως ειδοποίησε τη νύχτα μ’ έναν άγγελο τον Ιωσήφ να φύγουν αμέσως για την Αίγυπτο για να σωθεί ο Χριστός.

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης- Ολοκλήρωση Κοινωνικής Δράσης «ΠΑΣΧΑ 2024»

 Ολοκληρώθηκε για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 1/5/24, από την κοινωνική ομάδα του Συλλόγου, η Πασχαλινή Δράση παράδοσης γιορτινών δεμάτων, σε 100 και πλέον οικογένειες συμπολιτών της «διπλανής πόρτας».

Το δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης που απλώθηκε ξανά στην πόλη με μπροστάρηδες τους επαγγελματίες του τόπου, αλλά και ευαίσθητους συμπολίτες μας προσέφερε, πλουσιοπάροχα, 30 είδη διατροφής για τις γιορτινές μέρες της Πασχαλιάς σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Τί γιορτάζουμε κάθε ημέρα της «Μεγάλης» εβδομάδας

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Κυριακάτικο Αντάμωμαμ-Συλλογική Κουζίνα με καλεσμένο σύλλογο το Πηγάδ’ απ’ το Κεραμαριό και μουσικές από τον Γιάννη Γρίβα και τους Λόζιος & Ανακατωσιά

 Η ομάδα της Συλλογικής Κουζίνας, σας καλεί την Κυριακή 21 Απριλίου, 13:00, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, να μοιραστούμε μια όμορφη συλλογική εμπειρία, να απολαύσουμε το φαγητό με παρέα, να κάνουμε την Κυριακή μας πιο όμορφη!!!

Μαζί μας στη Συλλογική Κουζίνα, ως καλεσμένος σύλλογος, Το Πηγάδ απ το Κεραμαριό τα μέλη του οποίου θα μεταφέρουν την ενέργεια, το κέφι, αλλά και τα κασμέρια, που τους χαρακτηρίζουν 30 χρόνια τώρα, αλλά και τη μεγάλη στήριξη τους που τους χαρακτηρίζει ως ανθρώπους.

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή 21-04-2024 σε περιοχές της πόλης της Κοζάνης

 Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι:

Την Κυριακή 21-04-2024 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 07:30 έως 12:30 στις εξής περιοχές και οδούς της πόλης της Κοζάνης:

Βενιζέλου από το ύψος της Λιούφη έως τον ΟΤΕ, Παυσανία, Πολυζούλη, Σαρανταπόρου, Ιερολωχιτών, Αθηνάς, Ωριγένους, Παγούνη, Ξενοδοχείο Αλιάκμων.

Επίσης, την Κυριακή 21-04-2024 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 08:00 έως 11:00 στις εξής περιοχές και οικισμούς:

Ενημερωτική εκδήλωση στους Πύργους Εορδαίας για την Ανακύκλωση Κενών Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων.

 Το σύστημα ανακύκλωσης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων ξεκίνησε πιλοτικά στον Δήμο Εορδαίας σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Για τον λόγο αυτό την Τετάρτη 17/4/2024 και ώρα 10:30-12:00, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των αγροτών του Δήμου Εορδαίας, στο πολιτιστικό κέντρο Πύργων Εορδαίας, όπου δόθηκαν οδηγίες για τη σωστή διαχείριση των κενών συσκευασιών. 

Επιπλέον, παρουσιάστηκε ο ειδικός κάδος συλλογής ενώ μοιράστηκαν στους παραβρισκόμενους ενημερωτικά φυλλάδια, αναμνηστικά καπέλα και αυτοκόλλητα για τα επαγγελματικά τους οχήματα.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Μουσικό Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: Εαρινή Συναυλία

 Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 19:00 στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιηθεί η τρίτη εαρινή συναυλία του σχολείου: 

πρόκειται για μια «διπλή» συναυλία, όπου στο πρώτο μέρος το σύνολο βυζαντινής μουσικής θα ψάλει ύμνους προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ στο δεύτερο μέρος το σύνολο ελληνικής μουσικής του λυκείου θα παρουσιάσει ένα μικρό αφιέρωμα στη μουσική του σπουδαίου Σταύρου Ξαρχάκου.

Εξόρμηση ΣΕΟ Κοζάνης στο Βόιο (διάσχιση Δίλοφο-Δοτσικό)

 Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 21-4-2024 εξόρμηση στo Βόϊο (διάσχιση Δίλοφο-Δοτσικό).

Συντονιστής Εξόρμησης : Τόλης Στάμος

Ώρα αναχώρησης 7:30 π.μ. από τη Στρατολογία

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ελευθερία της Συνείδησης», στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

 Σας καλούμε την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 20:00, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, να παρακολουθήσετε την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ελευθερία της Συνείδησης» που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Ελευθεριακό Σχήμα Κοζάνης και η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για την ελευθερία της συνείδησης και την αντίρρηση συνείδησης στο χθες και στο σήμερα.