Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η Κοζάνη στη δίνη της κακοκαιρίας

Στο μένος του χειμώνα η Κοζάνη για τρίτη συνεχόμενη μέρα.

 Δραματικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω της χιονόπτωσης και του ψύχους. Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και τρεις ημέρες τη χώρα αλλά και ειδικότερα την περιοχή μας, δημιούργησε σοβαρότατα προβλήματα με βασικότερο τον αποκλεισμό του τμήματος της Εγνατίας στο τμήμα από Κοζάνη προς Γρεβενά, στο ύψος του Βατερού.

 Δεκάδες αυτοκινήτων ακινητοποιήθηκαν στο σημείο αυτό μετά απο "δίπλωμα" νταλίκας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί και οι επιβάτες να παραμείνουν επί ώρες αποκλεισμένοι μέσα στο χιόνι και το ψύχος. Δραματικό συμβάν και ο θάνατος ενός ατόμου που παρασύρθηκε από τη νταλίκα.

 Μετά από πολύωρες προσπάθειες των υπηρεσιών, απεγκλωβίστηκαν 400 περίπου άτομα, πολλά από τα οποία φιλοξενήθηκαν χθες το βράδυ στους χώρους του 2ου- 5ου Γυμνασίου της Κοζάνης και σε ξενοδοχεία της πόλης, ενώ περίπου 120 άτομα μεταφέρθηκαν στην Πτολεμαϊδα.

 Οι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να παραμένουν δυσμενείς.


 Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς την Θεσσαλονίκη μεταξύ των Α/Κ Καλαμιάς και Α/Κ Κοίλων,διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Γρεβενά και τα Ιωάννινα.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας , η κυκλοφορία σε κάποια τμήματα των παρακαμπτηρίων οδών Βατερού – Κοζάνης και Κοίλων – Βατερού έχει αποκατασταθεί.
 Στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Γρεβενών, πλησίον του Α/Κ Καλαμιάς, όπου υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα, η κυκλοφορία δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη.
 Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα υπάρχουν στην περιοχή του αεροδρόμιου όπου έχουν μαζευτεί όγκοι χιονιού, ενώ και στην επαρχιακή οδό Αιανής –Κοζάνης έχουν εγκλωβιστεί οχήματα με οδηγούς.
Η συγκοινωνία σε όλο το υπόλοιπο Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

 Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο, αλλά από το απόγευμα της Κυριακής προβλέπεται νέα επιδείνωση.

 Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και μέσα στις πόλεις.

 Οι δημότες της Κοζάνης καλούνται να ελαττώσουν, έως και να μηδενίσουν τις μετακινήσεις τους για να διατηρηθεί ανοιχτό το δίκτυο.

 Κανένα αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να μετακινείται χωρίς λάστιχα χιονιού και αλυσίδες, όπου χρειάζεται.


 kozanionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου