Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Μειωμένη και υποτονική η κίνηση στην αγορά της Κοζάνης


Χριστούγεννα προ των πυλών ωστόσο η κίνηση στην αγορά της Κοζάνης
 εξακολουθεί να παραμένει μειωμένη.

 Αιτία το γεγονός ότι το «δώρο» σε όσους ήρθε ήταν «πετσοκομμένο» και πήγε κατευθείαν στην τακτοποίηση των διαφόρων εκκρεμοτήτων, ενώ για πολλούς δεν ήρθε ακόμα και το χειρότερο δεν αναμένεται να φτάσει ποτέ.

Το εορταστικό ωράριο, αλλά και οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης για την τόνωση της κίνησης μπορεί να έβγαλαν τον κόσμο στο κέντρο της πόλης, αλλά τα καταστήματα έμειναν και πάλι άδεια.

 Eτσι, τα καταστήματα μπορεί να έμειναν και την Κυριακή ανοιχτά, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρη Αθανασιάδη «η κίνηση είναι υποτονική, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και περιμένουμε μια μικρή, κίνηση για να μπορέσουμε να βουλώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες τρύπες από τις υποχρεώσεις που έχουμε».
 Ψυχολογία καταστηματαρχών και αγοραστών βρίσκεται στο ναδίρ με τους πρώτους να έχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά και τους δεύτερους να έχουν χάσει τα αβγά και τα καλάθια σχετικά με το τι πρέπει να πληρώσουν.
 Η κίνηση εστιάζεται στην αγορά τροφίμων και παιδικών ειδών, που αποτελούν και την προτεραιότητα.

Σε ότι αφορά στις εκδηλώσεις που γίνονται αυτή την περίοδο ο κ. Αθανασιάδης τόνισε ότι είναι απαραίτητες για να αλλάξουμε τη διάθεση και την ψυχολογία και κυρίως αυτή των παιδιών.

Πάντως, οι έμποροι ευελπιστούν ότι αυτές τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση θα αλλάξει σε ένα βαθμό και ότι οι καταναλωτές θα βγουν για να κάνουν τα αναγκαία ψώνια έστω την τελευταία στιγμή.


 απο το Χρόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου