Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου 14.11.2011


Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) με θέματα:

Θέμα 1ο: Έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2012.
Εισηγητής: ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Βασίλειος Πάτρας.

Θέμα 2ο: «Η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Περιφέρειας και οι χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών φορέων».
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος.

Θέμα 3ο: 2η τροποποίηση του καταρτισθέντος Προγράμματος Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) έτους 2011 της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Δημήτριος Σαββόπουλος.

Θέμα 4ο: Προγραμματική Σύμβαση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πασχάλης Χαρούμενος.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
Παναγιώτης Πλακεντάς

Πίνακας Αποδεκτών:

1. Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
2. Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
3. Πολιτικά Κόμματα
4. ΜΜΕ

Κοινοποίηση:

1. Γραφεία θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Π.Δ.Μ.
2. Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Δ.Μ.
3. Γενικοί Διευθυντές Π.Δ.Μ.
4. Δήμοι Π.Δ.Μ.

Έρχεται κύμα ψύχους στη Δυτική Μακεδονία!


Αλλάζει δραστικά το σκηνικό του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού κύριο χαρακτηριστικό για τις επόμενες ημέρες θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος θα πέσει στο μηδέν!

Μάλιστα εκτός από τις κατά τόπους βροχές, αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως στα βουνά, αλλά και σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται για τον φετινό χειμώνα, για το λόγο αυτό μάλιστα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να συνδράμει αν και εφόσον χρειαστεί.

ΔΕΗ: Ενδοσυνδικ​αλιστικός πόλεμος για Πτολεμαΐδα 5


Ενδοσυνδικαλιστικές αναταράξεις προκαλεί η κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5.
Η ΓΕΝΟΠ και το τοπικό σωματείο της Πτολεμαΐδας Σπάρτακος, παρότι μέλος της ομοσπονδίας, προσεγγίζουν εντελώς διαφορετικά την προοπτική κατασκευής της νέας μονάδας.


Το υψηλό κόστος της, το οποίο θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από 1,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα ξεπερνά τις δυνατότητες της ΔΕΗ, ιδίως υπό τις παρούσες συνθήκες οικονομικής στενότητας της επιχείρησης, της πιστωτικής στενότητας των ελληνικών τραπεζών και των υψηλών επιτοκίων που ισχύουν για τις ελληνικές εταιρίες.

Με τα δεδομένα αυτά, οι σκέψεις του υπουργείου και της διοίκησης της ΔΕΗ για απόσχιση της μονάδας αυτής από την επιχείρηση και για μερική ιδιωτικοποίησή της, με συμμετοχή του κατασκευαστή που θα επιλεγεί στο εταιρικό σχήμα που θα την κατασκευάσει και θα την εκμεταλλεύεται, προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις.

Η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ σε χθεσινή της ανακοίνωση δηλώνει ότι δεν θα δεχτεί και δεν θα δώσει τη συναίνεσή της στην παραχώρηση της νέας μονάδας σε ιδιώτες.
Κύριο επιχείρημά της είναι ότι τυχόν παραχώρηση της νέας μονάδας σε σχήμα ανεξάρτητο από τη ΔΕΗ, σε συνδυασμό με τις μεταβιβάσεις 4 λιγνιτικών μονάδων στον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς λιγνίτη, μειώνει δραματικά το λιγνιτικό «πορτοφόλιο» της επιχείρησης.

Εκπτωτική κάρτα για διαβητικούς


Η κάρτα, η οποία δεν είναι πιστωτική, θα προσφέρει σε όλους τους πάσχοντες από διαβήτη μειωμένες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Η κάρτα προνομίων για τα άτομα με διαβήτη, θα τεθεί σε ισχύ την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Θα λειτουργεί με το σύστημα του barcode το οποίο είναι συμβατό με τα περισσότερα σημεία πώλησης της χώρας. Η κάρτα προνομίων για τα άτομα με διαβήτη παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΕΛΟΔΙ Δημήτρη Συκιώτη σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.