Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μαγνητικός Τομογράφος στο Μαμάτσειο

ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

 Πιο κοντά στην απόκτηση του μοναδικού μαγνητικού τομογράφου σε δημόσιο νοσοκομείο, έρχεται η Δυτική Μακεδονία.

Οι εξελίξεις για την απόκτηση του μαγνητικού τομογράφου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης είναι θετικές, καθώς ο μεγάλης σημασίας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ.

Τη σχετική απόφαση ένταξης για την επένδυση, ύψους 1.000.000 ευρώ, υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής.
Η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού, δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Το χρονικό όριο από την δημοσίευση της διακήρυξης είναι 52 ημέρες, ώστε να κατατεθούν οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές.

Οι προσφορές θα ανοίξουν στις 26-27 Μαρτίου από τον φορέα διαχείρισης που είναι η 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), με τελικό δικαιούχο το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

 Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει άλλος μαγνητικός τομογράφος στη Δυτική Μακεδονία σε δημόσιο νοσοκομείο, οπότε η εγκατάστασή του στο κέντρο της Περιφέρειας, στο νοσοκομείο Κοζάνης, αποτελεί σημαντικό γεγονός για όλους τους πολίτες της ακριτικής περιφέρειας, καθώς μέχρι σήμερα αναγκάζονται να προσφεύγουν στους ιδιώτες για απεικονιστικές εξετάσεις, οι οποίες σημειωτέον είναι πανάκριβες.
Οι αρμόδιοι της διοίκησης του Μαμάτσειου νοσοκομείου, εκτιμούν ότι ο μαγνητικός τομογράφος θα τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών περίπου σε ένα έτος από σήμερα.
Παράλληλα με τις διαδικασίες προμήθειας του μαγνητικού τομογράφου, πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες προετοιμασίας του χώρου εγκατάστασης.
 Πρόκειται για ένα μηχάνημα βάρους έξι – επτά τόνων, γι’ αυτό απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές. Όπως τόνισε η διοικήτρια της διοίκησης των νοσοκομείων Μποδοσάκειου – Μαμάτσειου, Τάσα Μπούρτσιου, «προχωράμε στην ανέγερση ενός αυτόνομου κτιρίου περίπου 200 τ.μ., δίπλα από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, προκειμένου να εγκαταστήσουμε τον μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος θα τεθεί στην υπηρεσία όλων των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας».
Η ίδια διευκρίνισε ότι «προχωρούν οι μελέτες και όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή του κτιρίου, ώστε μόλις προμηθευτούμε τον μαγνητικό τομογράφο, να είναι έτοιμος και ο χώρος εγκατάστασης». Το τελευταίο διάστημα τεχνικοί της 3ης ΥΠΕ, επισκέφτηκαν αρκετές φορές το Μαμάτσειο νοσοκομείο, προκειμένου να λύσουν τεχνικά ζητήματα, σε σχέση με την κατασκευή του αυτόνομου κτιρίου που θα υποδεχθεί τον μαγνητικό τομογράφο.



 ΧΡΗΣΤΟY ΒΗΤΤΑ
 ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου