Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δυτική Μακεδονία: Προβλήματα από τη χιονόπτωση

Με προσοχή και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία καθώς και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.

Το χιόνι από τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση ξεπέρασε τους 60 πόντους στα ορεινά και τους 20 πόντους στα πεδινά, ενώ λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι τις 2 το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο της Καβάλας μέχρι την Ηγουμενίτσα για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, στην οποία προχώρησε από χθες το απόγευμα η Αστυνομία.

Επίσης έχει απαγορευτεί η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού, από τον κόμβο της Σιάτιστας μέχρι και την Κορομηλιά και από Κοίλα μέχρι και Φλώρινα, όπως και στις Εθνικές Οδούς: Κοζάνης-Λάρισας, μέχρι τα όρια της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, Γρεβενών- Τρικάλων, μέχρι τα όρια της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βίγλας και μέσω Βιτσίου και Φλώρινας-Τελωνείου Νίκης.

Ακόμη απαγορεύεται η κίνηση των υπολοίπων ΙΧ αυτοκινήτων στη Δυτική Μακεδονία, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου και όταν αυτό κριθεί από την Αστυνομία ότι είναι απαραίτητο. Εξαιτίας της χιονόπτωσης δεν εκτελούνται ορισμένα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Κοζάνης, ενώ κανονικά λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης.

Στα Γρεβενά δεν πραγματοποιήθηκε κανένα από τα πρωινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ, ενώ δε θα πραγματοποιηθεί και το δρομολόγιο προς Αθήνα. Αντίθετα μόνο το πρωινό δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκε από το ΚΤΕΛ Καστοριάς.

 ερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου