Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολή μέχρι… νεοτέρας για τις εκλογές στο ΤΕΙ

Αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας οι εκλογές για τα έξι εσωτερικά μέλη του συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που επρόκειτο να γίνουν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της ομότιμος καθηγητής Κ. Δελίδης «η Οργανωτική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα αποφάσισε την ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας που ήταν να γίνει στις 3-2-2012 και τυχόν επαναληπτικών εκλογών στις 6-2-2012. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

 Ως γνωστόν είναι η δεύτερη φορά που αναβάλλονται οι εκλογές αφού στις 17 Ιανουαρίου, οπότε και ήταν προγραμματισμένες για πρώτη φορά, δεν πραγματοποιήθηκαν, εξαιτίας της κλοπής….των καλπών από αγνώστους, με αποτέλεσμα τη διακοπή της διαδικασίας.
 Η αρπαγή μάλιστα των εκλογικών καταλόγων δημιούργησε μεγάλα ερωτηματικά, γύρω από τους λόγους για τους οποίους τα στοιχεία των ψηφισάντων έως εκείνη τη στιγμή σε συνδυασμό με τους σταυρούς στα ψηφοδέλτια θα ήταν χρήσιμα σε εκείνους που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.
 Η εκλογή των έξι εσωτερικών μελών είναι η πρώτη από τις τρεις συνολικά φάσεις των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Στη δεύτερη φάση οι σπουδαστές θα εκλέξουν τον δικό τους εκπρόσωπο, ενώ στην τρίτη φάση, τα 7 εσωτερικά μέλη (6 καθηγητές πρώτης βαθμίδας ή αναπληρωτές και ένας φοιτητής) θα εκλέξουν 4 μέλη εκτός ΤΕΙ, τα οποία θα προκύψουν απ' όσους ανταποκριθούν σε προκήρυξη που βγει στον «αέρα» σε επόμενη φάση.
 Το 11μελές συμβούλιο του ιδρύματος, ύστερα από διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εκλέγει τον/την πρόεδρο ΤΕΙ για 3ετή θητεία. Μία επιτροπή διερεύνησης, όπως ορίζει ο νόμος, αποτελούμενη από καθηγητές του ιδρύματος, έχει την ευθύνη της πρόσκλησης και της διερεύνησης για την υποβολή υποψηφιοτήτων και, ύστερα από δημόσια ακρόασή τους, εισηγείται τους υποψηφίους στο Συμβούλιο με βάση κυρίως την επιστημονική αναγνώριση, αλλά και τη διοικητική εμπειρία. Το Συμβούλιο εκλέγει τον πρύτανη/πρόεδρο με φανερή ψηφοφορία.
Με το νέο νόμο, μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν ότι το συμβούλιο αποκτά ιδιαίτερα ισχυρό ρόλο.



 kozani tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου