Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Στον πάγο η Κοζάνη και η Δυτική Μακεδονία

Ένας ατέλειωτος και παγωμένος χειμώνας ο φετινός!

 Στοιχεία ολικού παγετού , με χιόνια στα ορεινά και πολικές θερμοκρασίες, συνθέτουν για τις επόμενες μέρες το σκηνικό του καιρού στη Δυτική Μακεδονία.
 Στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειχνε το πρωί -16 βαθμούς, ενώ χιονόπτωση είχαμε στην Καστοριά με τη θερμοκρασία να είναι στους -10 βαθμούς.
 Σταδιακά και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από αργά το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
 Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα αργά το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία κι από το βράδυ στην Κεντρική Μακεδονία.

 ΚΟΖΑΝΗ

 Ασθενής χιονόπτωση θα εκδηλωθεί στην πόλη μας σήμερα το βράδυ, με -3 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Ετσι τουλάχιστον υποστηρίζει η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.
Για αύριο Πέμπτη 2 Φλεβάρη, προβλέπεται και πάλι πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 0 βαθμούς.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με πιθανό το ενδεχόμενο χιονόπτωσης, και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους -2 βαθμούς.

 Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας και Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και Καστοριάς - Αμυνταίου. Το ίδιο ισχύει για τα οχήματα που κινούνται στα ορεινά των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Μέτσοβο, Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας).


 kozanionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου