Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αυξήθηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ΜΑΒΕ

Δρομολογείται η υλοποίηση της τελικής φάσης αποκατάστασης των ΜΑΒΕ, καθώς το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση της πρότασης για ένταξη του έργου «Εξυγίανση – Αποκατάσταση Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Περιβάλλοντος Χώρου των ΜΑΒΕ-Κατασκευή ΧΥΤΑΜ».

Στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, τόνισε ότι με προηγούμενη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του παραπάνω έργου.

Στη συνέχεια είπε ότι με την απ’ αριθμό 118865/Π132/30-4-2012 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής, αυξήθηκε το ποσό της πρόσκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του άξονα προτεραιότητας 4 «Προστασία Εδαφικών Συστημάτων και Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» κατά 45 εκ. € (από 25εκ.€ σε 70 εκ.€), προκειμένου να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου η Γ’ Φάση αποκατάστασης των πρώην ΜΑΒΕ συνολικού προϋπολογισμού 38.250.000,00€.

Επειδή στην αρχική πρόταση ο Π/Υ ανέρχονταν στα 38 εκ. € είναι απαραίτητη η τροποποίηση της πρότασης με αύξηση του προϋπολογισμού κατά 250.000€, σημείωσε ο εισηγητής. Συγκεκριμένα η τελική πρόταση διαμορφώνεται σε δύο υποέργα ως εξής:
-Τεχνική Επιστημονική Υποστήριξη Π/Υ 750.000,00€
-Εξυγίανση-Αποκατάσταση Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Περιβάλλοντος Χώρου των ΜΑΒΕ-Κατασκευή ΧΥΤΑΜ Π/Υ 37.500.000,00€
Συνολικός προϋπολογισμός έργου 38.250.000,00€
Ζητείται από το Περιφερειακό Συμβούλιο η τροποποίηση της υποβληθείσας πρότασης
α) ως προς τον Π/Υ από 38.000.000,00€ σε 38.250.000,00€ και
β) ως προς τον τίτλο του έργου από «Αποκατάσταση Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Περιβάλλοντος Χώρου των ΜΑΒΕ» σε «Εξυγίανση-Αποκατάσταση Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Περιβάλλοντος Χώρου των ΜΑΒΕ-Κατασκευή ΧΥΤΑΜ».
Επίσης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η προγραμματική σύμβαση ύψους 320.000 ευρώ για τη Συντήρηση-Αναπαλαίωση και Αποκατάσταση του Επισκοπείου της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης. Την εισήγηση υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και τρεις σύμβουλοι του συνδυασμού του Γ. Παπαϊορδανίδη, ενώ καταψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι.
Ακόμη το Π.Σ. αποφάσισε να αποδώσει την ανώτατη τιμή, που αποδίδονται σε αρχηγούς κρατών στο οικουμενικό πατριάρχη που θα επισκεφτεί τη Δυτική Μακεδονία στις 27 Ιουνίου. Στον κ. Βαρθολομαίο θα αποδοθεί ο Θυρεός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Τέλος, τιμήθηκε ο αθλητής Απόστολος Τεληκωστόγλου, ο οποίος στις 7 Απριλίου 2012 κατά τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταεκβοντό στην Αίγυπτο, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (WTF) κατέκτησε αργυρό μετάλλιο (2η θέση) συμμετέχοντας ως μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας μας. Ο Απόστολος Τεληκωστόγλου κατάγεται από τις Αυλές του Δήμου Σερβίων – Βελβενδού του Νομού Κοζάνης.


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου