Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ψαρονέφρι με λαχανικά στη γάστρα


1 κιλό ψαρονέφρι  κομμένο σε κομμάτια
 1 κούπα ελαιόλαδο
 5 πατάτες
 3 κολοκυθάκια
 2 μελιτζάνες
 4 πιπεριές πράσινες
 2 πιπεριά κόκκινες
  2 κρεμμύδια
 2 σκελίδες σκόρδο
 5 λιαστές ντομάτες
 2 κούπες φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες
 5 καρότα
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη


Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το κρέας στην γάστρα με όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε την γάστρα στο ψυγείο για μια μέρα η από βραδύς να πάρει το κρέας την γεύση των λαχανικών.
Πριν το βάλουμε στο φούρνο ρίχνουμε στο φαγητό ένα ποτήρι νερό, ψήνουμε για δυο ώρες στους 200 βαθμούς.
Προς το τέλος του ψησίματος εάν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω κομμάτια κεφαλογραβιέρας και αφήνουμε το φαγητό στον φούρνο ωσότου να λιώσει καλά το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου