Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

"Νεκρώνει" αύριο η Κοζάνη


Κλείνουν και τα καταστήματα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.
Οι επαγγελματοβιοτέχνες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και το ΠΑΜΕ στον πεζόδρομο.


Διογκώνεται το κύμα αντίστασης κατά των σκληρών μέτρων συγκυβέρνησης και τρόικα, καθώς στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου, μετά τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και επαγγελματοβιοτέχνες, συμμετέχει και ο εμπορικός σύλλογος Κοζάνης, με κλείσιμο των καταστημάτων και μια σειρά εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο της απόφασης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, το δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, αποφάσισε κατά τη διάρκεια προχτεσινής συνεδρίασης το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη της Κοζάνης. Την απόφαση ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Αθανασιάδης. Παρόντες στη συνέντευξη ήτα και τα μέλη του δ.σ. Σάκης Δραγατσίκας και Νίκος Χατζηγιαννάκης.

Εκτός από το κλείσιμο των καταστημάτων την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής, πανεπαγγελματικής και πανεμπορικής απεργίας, ο Εμπορικός σύλλογος Κοζάνης, αποφάσισε:
-Συσκότιση σε όλα τα καταστήματα με σβήσιμο των φώτων από το βράδυ της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής.
-Δρομολόγηση λεωφορείων για κάθοδο των εμπόρων της Κοζάνης στο πανεμπορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αύριο Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, μπροστά στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

«Είναι χρέος όλων των εμπόρων η κινητοποίηση να πετύχει και τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά και να ακουστεί η φωνή μας, καθώς βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δ. Αθανασιάδης. Κάλεσε τους εμπόρους να συμμετέχουν μαζικά «στον αγώνα για την επιβίωση των οικογενειών και των καταστημάτων μας», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «για να αντισταθούμε στην λαίλαπα των φορολογικών επιθέσεων που δεχόμαστε, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία και του ΠΑΜΕ στις 10.30 στον κεντρικό πεζόδρομο. Συμμετοχή στην απεργία δηλώνουν το ένα μετά το άλλο τα εργατικά σωματεία. Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής, κατόπιν απόφασης της ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Κοζάνης.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η συμμετοχή όλων των κλάδων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, θα έχει σαν αποτέλεσμα να νεκρώσει η αγορά της Κοζάνης.

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου