Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Κύκλωμα κλοπής και εξαγωγής πολυτελών αυτοκινήτων

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 32ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΠΗΓΗ 

Συνεργασία ελληνικής και αλβανικής αστυνομίας για τον εντοπισμό όλων των μελών της σπείρας

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος που κλέβει πολυτελή αυτοκίνητα, τα βγάζει στο εξωτερικό μέσω Αλβανίας και τα εμπορεύεται, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές του ακριτικού νομού Καστοριάς.

Ο οδηγός μιας κλεμμένης πολυτελούς Mercedes, 32χρονος Αλβανός υπήκοος, συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην ελληνοαλβανική μεθόριο στην Ιεροπηγή, πριν προλάβει να βγάλει το αυτοκίνητο στην Αλβανία, ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός ενός αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού, τύπου Audi, εγκατέλειψαν το όχημα και διέφυγαν πεζοί στην Αλβανία, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής.

Τα αυτοκίνητα τα οποία όπως διαπιστώθηκε είχαν κλαπεί μία ημέρα νωρίτερα στην Καλλιθέα Αττικής, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ήταν περίπου 10 το βράδυ, όταν αστυνομικοί της Ειδικής Μικτής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, διενεργούσαν ελέγχους σε διερχόμενα αυτοκίνητα στην Ιεροπηγή Καστοριάς. Εκείνη την ώρα έφταναν στο σημείο ελέγχου με μεγάλη ταχύτητα και με κατεύθυνση προς την Αλβανία, δύο αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες, ένα Mercedes και ένα Audi.
 Στη θέα των αστυνομικών οι επιβαίνοντες ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Εξαιτίας του σκότους που επικρατούσε και του δύσβατου της περιοχής δύο άτομα διέφυγαν στην Αλβανία, ενώ ο 32χρονος οδηγός της Mercedes ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα οχήματα είχαν κλαπεί από την περιοχή της Καλλιθέας- Αθηνών, τις νυχτερινές ώρες της 11-12/10/2012. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες τους, ένας 52χρονος άνδρας και μία 52χρονη γυναίκα είχαν δηλώσει τις κλοπές των αυτοκινήτων στην αστυνομία.
Να σημειωθεί ότι ο 32χρονος αλλοδαπός συλληφθείς, παραπέμφθηκε αρχικά στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς, αλλά στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Αθήνα, δεδομένου ότι είναι ο τόπος τέλεσης του αδικήματος και δεν είχε παρέλθει το Αυτόφωρο, οπότε παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές της πρωτεύουσας.

Σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμεί απόφαση απέλασης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για αδίκημα π[ου είχε διαπράξει παλιότερα ο 32χρονος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ενημερώθηκαν οι Αλβανικές αρχές για την αναζήτηση των ατόμων που διέφυγαν την σύλληψη.
 Η συνεργασία ελληνικής και αλβανικής αστυνομίας είναι απαραίτητη, καθώς, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Καστοριάς, ταξίαρχο Ηλία Στεφανή, «φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία διεθνή σπείρα κλοπής πολυτελών αυτοκινήτων από τη χώρα μας, τα οποία στη συνέχεια τα εξάγουν. Εντείνουμε τις έρευνες και προσπαθούμε μέσα από την προανάκριση να εντοπίσουμε αυτούς που διέφυγαν, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες στα δύο προαναφερθέντα κλεμμένα αυτοκίνητα, ήθελαν να αποφύγουν το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, γι’ αυτό επέλεξαν κάποιους χωραφόδρομους που οδηγούν στην Αλβανία. Όμως, επειδή η αστυνομία γνωρίζει τη δράση των κυκλωμάτων, έχει ανοίξει τάφρους στα σημεία των περασμάτων, οπότε κατέστησαν αδιάβατα και δυσκολεύουν πολύ τα σχέδια των μελών των κυκλωμάτων που κλέβουν και εμπορεύονται πολυτελή αυτοκίνητα.


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου