Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Διέρρηξαν την εκκλησία της Ασβεστόπετρας

Καθώς και το σούπερ μάρκετ και μια κατοικία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική υποδιεύθυνση Πτολεμαΐδας για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών οι οποίοι διέρρηξαν τα ξημερώματα της Τετάρτης την εκκλησία και το παρεκκλήσι του χωριού, ένα σούπερ μάρκετ και μία κατοικία στην άκρη του οικισμού, αρπάζοντας χρήματα, τσιγάρα, ακόμα και ρούχα και εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους κατοίκους.

Οι άγνωστοι δράστες εισήλθαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και άρπαξαν χρήματα από το φιλόπτωχο ταμείο, από το γραφείο του ιερέα στο οποίο φυλάσσονταν τα χρήματα που είχαν βγει πρόσφατα από το παγκάρι, αλλά και από το παρεκκλήσι του ναού, το ύψος των οποίων υπολογίζεται σε 500-700 ευρώ περίπου, προξενώντας σοβαρές ζημίες σε πόρτες και κουφώματα προκειμένου να καταφέρουν να εισέλθουν στο ναό.

Η όρεξή τους όμως δεν περιορίστηκε στο παγκάρι της εκκλησίας και του παρεκκλησίου, αφού “χτύπησαν” και το σούπερ μάρκετ του οικισμού, αρπάζοντας χρήματα, τσιγάρα (μάρκες πολυτελείας) καθώς και τηλεκάρτες, ενώ όπως διαπιστώθηκε την επόμενη μέρα, διέρρηξαν και βοηθητικό χώρο μιας κατοικίας, από τον οποίο άρπαξαν τρόφιμα.

Η διάρρηξη στο σούπερ μάρκετ υπολογίζεται ότι έγινε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, αφού εκείνη την ώρα χτύπησε ο συναγερμός του καταστήματος, στο μεταξύ όμως είχαν προλάβει να αρπάξουν όσα χρήματα βρήκαν στην ταμιακή μηχανή, τηλεκάρτες και τσιγάρα το ύψος των οποίων υπολογίζεται σε 1.500 ευρώ.

Τον αποτροπιασμό του για τη διάρρηξη και τις ζημίες στα κουφώματα της εκκλησίας του χωριού εξέφρασε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασβεστόπετρας Γιώργος Παγκαλίδης, λέγοντας ότι η σωρεία διαρρήξεων μέσα σε μια βραδιά έχει θορυβήσει τους κατοίκους και τους κάνει να σκέφτονται μήπως πρέπει να βάλουν κι εκείνοι σκοπιές για να φυλάνε το χωριό, όπως κάνουν οι κάτοικοι της Γαλάτειας.

Ο ιερέας του χωριού π. Θεόδωρος Κοζανίδης και ο εκκλησιαστικός επίτροπος Συμεών Σίσιος ανέφεραν ότι, το πρωί αντιλήφθηκαν ότι είχε παραβιαστεί η είσοδος του Πνευματικού Κέντρου που στεγάζεται στο ισόγειο και από την οποία εισήλθαν οι άγνωστοι δράστες στο ναό και αφαίρεσαν τα χρήματα από το φιλόπτωχο ταμείο και αυτά που είχαν βγάλει πριν λίγες μέρες από to παγκάρι και φυλάσσονταν στο γραφείο του ιερέα. Χαρακτήρισαν ωστόσο ευτύχημα ότι οι δράστες δεν πήραν ιερά σκεύη ούτε έκαναν άλλες σοβαρές ζημίες στο ναό, εκτός από τις μεγάλες φθορές που προξένησαν στις πόρτες, πολλές από τις οποίες θα χρειαστεί να αντικατασταθούν. «Ευτυχώς δεν πείραξαν τα ιερά σκεύη», δήλωσε ο ιερέας, ενώ ο επίτροπος δήλωσε ιδιαίτερα στενοχωρημένος διότι τα χρήματα που άρπαξαν οι δράστες προορίζονταν για να πληρωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης του ναού και η καθαρίστρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του οικισμού βρήκαν το πρωί διασκορπισμένα στην πλατεία του χωριού τα κεριά που υπήρχαν στο παρεκκλήσι, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του επιτρόπου κ. Σίσιου οι δράστες άρπαξαν και δύο πανωφόρια (μπουφάν) που βρισκόταν μέσα στην εκκλησία, εγκαταλείποντας αυτά που φορούσαν, με αποτέλεσμα να εξετάζονται αυτή τη στιγμή από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας που ενεργούν προανάκριση για τις διαρρήξεις στην Ασβεστόπετρα.



ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου