Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Αγνοείται ορειβάτης ( μέλος του Ε.Ο.Σ.Κοζάνης ) στα Πιέρια όρη


Επιχείρηση για τον εντοπισμό 54χρονου ορειβάτη είναι σε εξέλιξη στα Πιέρια Ορη. 
Οι συνθήκες, όμως, που επικρατούν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δυσχερείς, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, της ορατότητας αλλά και εξαιτίας του χιονιού που καλύπτει το βουνό. 

Ο 54χρονος, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης, απομακρύνθηκε από τα άλλα μέλη του Συλλόγου στο χωριό Καταφύγι, με κατεύθυνση προς το καταφύγιο της Αβδέλλας.


Η τύχη του άνδρα, που είναι έμπειρος ορειβάτης και έχει μαζί του όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό αγνοείται, εδώ και ώρες.  


6 μέλη της ΕΟΔ Κοζάνης συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ορειβάτη από την Κοζάνη. Φίλοι του αγνοούμενου ενημέρωσαν τις αρχές και την ΕΟΔ Κοζάνης για να συνδράμουν στις έρευνες. 

Οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών, της χαμηλής ορατότητας λόγο νύχτας και του χιονιού που έχει πέσει στην περιοχή. 
Την τελευταία φορά που έγινε επικοινωνία με τον 54χρονο αγνοούμενο αυτός βρικόταν στην περιοχή Κατσαρέσκα σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων, ενώ βρισκόταν σε πορεία από το χωριό Καταφύγι προς το ορειβατικό καταφύγιο της Αβδέλλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 54χρονος έχει μαζί του τον απαραίτητο χειμερινό ορειβατικό εξοπλισμό.


Δύο ομάδες ερευνών κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των 2 ορειβατικών καταφυγίων ενώ μία ομάδα ερευνών θα κινηθεί κατά μήκος δασικών δρόμων της περιοχής όπου εικάζεται ότι βρίκεται ο αγνοούμενος βάση των τελευταίων πληροφοριών που έδωσε στην τελευταία επικοινωνία του.


tanea 
hrt.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου