Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δημοσιογράφος και εκδότης βρέθηκε νεκρός περιτριγυρισμένος από τα σκυλιά του

Μια συγκλονιστική αλλά και τραγική ιστορία διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες στα Μέγαρα.

 Η σορός γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος ξεψύχησε λίγο πριν την έλευση του νέου χρόνου, ακόμη δεν έχει ταφεί και παραμένει στα αζήτητα σε γραφείο τελετών του Πειραιά.
Κανείς, δυστυχώς, δεν τον έχει αναζητήσει!

Άταφος και χωρίς να τον έχει αναζητήσει κανείς παραμένει από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο 69χρονος φιλόζωος δημοσιογράφος του οποίου η ιστορία έχει συγκλονίσει την πόλη των Μεγάρων.

Αυτό αποκαλύπτει η εθελόντρια της «Μ.Κ.Ο. SAVE-Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων», η οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σπίτι του φιλόζωου –λάτρευε τα σκυλιά και ζούσε με αυτά– ώστε να βοηθήσει το έργο των αστυνομικών Αρχών.
«Ο κύριος Θανάσης», εκμυστηρεύεται  βουρκωμένη η εθελόντρια, «παραμένει στα αζήτητα. Βρίσκεται στο ψυγείο ενός γραφείου τελετών του Πειραιά. Δυστυχώς κανένας δεν τον αναζήτησε και κανείς δεν φρόντισε να ταφεί το άψυχο σώμα αυτού του σπουδαίου φιλόζωου».

Αυτόπτες μάρτυρες

Μια απίστευτη ιστορία αγάπης μεταξύ ενός νεκρού φιλόζωου δημοσιογράφου και αδέσποτων σκυλιών εκτυλίχθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς στα Μέγαρα: Επί μέρες προστάτευαν και ζέσταιναν το άψυχο σώμα του. Επρόκειτο για έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή φρόντιζε τα σκυλιά σαν να ήταν η δική του οικογένεια, μια οικογένεια που δεν απέκτησε ποτέ.
Το απίστευτο αυτό περιστατικό διηγήθηκε στη «News» ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, που μας περιέγραψε ότι ακόμη και οι άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων δεν πίστευαν στα μάτια τους! Δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν με πόση θαλπωρή τα αδέσποτα σκυλιά προστάτευαν το άψυχο σώμα του ηλικιωμένου άντρα!
Όλα συνέβησαν παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων επικοινώνησε με τη «Μ.Κ.Ο. SAVE-Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων» και ζήτησε τη συνδρομή τους, ώστε να παραλάβουν 11 επιθετικά σκυλιά που βρίσκονταν στο σπίτι του ιδιοκτήτη τους Θανάση Βουνιώζου, 69 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είχε πεθάνει στις 30 Δεκεμβρίου 2012.
Ο ηλικιωμένος δημοσιογράφος, που ήταν και εκδότης της εφημερίδας «Νέα Φαληρική Επικαιρότης», τα τελευταία χρόνια ζούσε ολομόναχος μαζί με τα σκυλιά του στην περιοχή των Μεγάρων. Για μέρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής και έτσι οι γείτονες άρχισαν να υποψιάζονται πως κάτι συνέβαινε. Ανησυχία που έγινε βεβαιότητα όταν είδαν νεκρό το αγαπημένο του σκυλί να βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά από την εξώπορτα του σπιτιού του!

Τα σκυλιά παρέμεναν δίπλα από το πτώμα 

Ο 27χρονος Δήμος Κουστέρης, εθελοντής και αυτός στη Φιλοζωική Μεγάρων αλλά και αυτόπτης μάρτυρας όσων διαδραματίστηκαν, με πολύ κόπο προσπαθεί να κρύψει στη φωνή του το σπαραγμό. «Εγώ ειδοποίησα τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων, γιατί βρήκα πρώτος τον ηλικιωμένο φιλόζωο πεσμένο μπροστά από την πόρτα του σπιτιού του», μας λέει και συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφή του.
 «Όταν αντίκρισα τον κυρ-Θανάση πεσμένο στο πάτωμα, κατάλαβα ότι κάτι πολύ κακό του είχε συμβεί. Γύρω από το άψυχο σώμα του στέκονταν τα 11 σκυλιά του. Τα δύο είχαν πέσει πάνω του, όπως έκαναν όταν ήταν και ζωντανός, τα δε υπόλοιπα είχαν φτιάξει κάτι σαν ασπίδα προστασίας του αφεντικού τους και δεν άφηναν κανέναν να πλησιάσει!
Μερικά γάβγιζαν και άλλα τον έγλειφαν στο πρόσωπο, λες και ήθελαν να τον ξυπνήσουν.
Η ιστορία έμοιαζε σαν να ήταν βγαλμένη από το αμερικανικό σινεμά», μας λέει συγκλονισμένος.

«Έχω και εγώ σκυλιά, τα λατρεύω και καταλαβαίνω τι σημαίνει για τον άνθρωπο το ζώο», προσθέτει και βουρκώνει. Κάνει μια βιαστική κίνηση και σκουπίζει τα μάτια του. «Ήταν τόσο συγκλονιστικό το θέαμα που αντικρίσαμε μαζί με τους άντρες του Τμήματος που κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει! Όλοι αρχίσαμε να βουρκώνουμε και να κοιταζόμαστε.
 Ήταν τόσο απίστευτο αυτό που βλέπαμε που δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τα μάτια μας», λέει ο νεαρός, ο οποίος καθημερινά καλημέριζε τον ηλικιωμένο δημοσιογράφο πριν πάει στη δουλειά του.


Βούρκωσε η εθελόντρια

Η εθελόντρια της Φιλοζωικής Οργάνωσης των Μεγάρων μάς περιγράφει τι είδε στο σπίτι του δημοσιογράφου όταν πρωτομπήκε και τον βρήκε νεκρό. «Νομίζω πως ήταν πιο φιλόζωος από όλους εμάς», μας λέει. «Παντού στο εσωτερικό του σπιτιού είχε φωτογραφίες με τον ίδιο να κρατάει αγκαλιά τα σκυλιά του. Οι εφημερίδες που είχε στο Φάληρο ήταν γεμάτες με θέματα για φιλόζωους. Ο άνθρωπος ήταν κάτι παραπάνω από άγιος», συμπληρώνει συγκινημένη.
«Ήταν καλός άνθρωπος και καλός γείτονας και είχε τρέλα με τα σκυλιά του», προσθέτει σχετικά ο Δήμος Κουστέρης και συνεχίζει: «Αυτά ήταν όλη του η ζωή. Δεν είχε κανέναν στον κόσμο παρά μόνο τα αγαπημένα του ζώα. Όταν περνούσες από το σπίτι του άκουγες ομιλία. Ήταν σαν να συζητούσε με ανθρώπους. Εκείνα κάθονταν γύρω του και τον άκουγαν. Το ίδιο αντικρίσαμε και τώρα που εκείνος ήταν νεκρός».
Λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του άτυχου φιλόζωου δημοσιογράφου κείτονταν νεκρό το αγαπημένο του σκυλί. «Από αυτό καταλάβαμε ότι ο κυρ-Θανάσης κάτι είχε πάθει. Ποτέ δεν θα άφηνε άθαφτο το αγαπημένο του σκυλί. Είμαστε βέβαιοι ότι όταν πέθανε ο ίδιος, αμέσως μετά πέθανε και το σκυλί. Πιθανόν να πέθανε από μαρασμό για το χαμό του αφεντικού του. Ήταν δεμένοι οι δυο τους σαν οικογένεια. Ήταν πρώτο μέλημά του κάθε πρωί», μας λέει ο 27χρονος Δήμος.

«Μας έπιασαν τα κλάματα…»

«Τα ζώα ήταν σε τέτοια υπερδιέγερση που δεν τα έπιανε τίποτα. Ακόμα και το φαγητό με το αναισθητικό που τους ρίξαμε, προκειμένου οι αστυνομικοί να παραλάβουν το πτώμα του ηλικιωμένου», συμπληρώνει ένας τρίτος εθελοντής της Φιλοζωικής Οργάνωσης Μεγάρων και συνεχίζει: «Είδα ένα άσπρο σκυλί να στέκεται πάνω από το πτώμα και να μας κοιτάζει.
Το ξέραμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κουνηθεί από εκεί. Έπρεπε να πάμε πάνω από το πτώμα και να το στριμώξουμε στη γωνία. Δεν άντεξα. Ξέσπασα σε κλάματα! Για εμένα που ήμουν εκεί, για το ζώο που προτιμούσε να μείνει εκεί και να μας απειλεί, για τον άνθρωπο που έβλεπα νεκρό.
Δεν μπόρεσα να συνεχίσω. Όλη η λατρεία που νιώθουμε γι’ αυτά τα πλάσματα ήταν εκεί.
Όταν ήρθε η νεκροφόρα πήραν τον άνθρωπο και μας είπαν ότι υπάρχει και άλλο σκυλί μέσα στο σπίτι. Μπήκα μέσα για να το πιάσω. Ήταν φοβισμένο, έτρεμε και κοιτούσε με απορία. Στο πρόσωπό μου δεν αντίκριζε το αφεντικό του. Ήμουν ένας ξένος. Κοίταξα γύρω μου βλέποντας τα προσωπικά αντικείμενα του νεκρού δημοσιογράφου. Υπήρχε μια παλιά φωτογραφία με τέσσερα σκυλάκια. Μπορεί να μην είχε οικογένεια για να τον κλάψει όμως κάποιοι από εμάς αλλά και τα αγαπημένα του σκυλιά τού είπαμε έστω και νοερά “καλό ταξίδι”».


Για να αγαλλιάσει η ψυχή του

Την είδηση της μη ταφής του μας επιβεβαιώνει και ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών κ. Χρήστος Σταυρόπουλος: «Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο ψυγείο του γραφείου τελετών που διατηρώ. Δεν τον έχει αναζητήσει κανένας και όπως καταλαβαίνετε είμαι και εγώ σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με αυτή την υπόθεση. Από τη μία ο ίδιος φρόντιζε τα ζώα μια ολόκληρη ζωή και από την άλλη οι άνθρωποι τον έχουν αφήσει άταφο σαν ζώο. Πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να αγαλλιάσει η ψυχή του». Ωστόσο, το γεγονός πως παραμένει άταφο το άψυχο σώμα του δημοσιογράφου παρακίνησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φιλόζωων Ελλάδος, που ξεκίνησε έρανο για την ταφή του.


sarotiko



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου