Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Δήμο Κοζάνης.

Στις 20:55 σήμερα (16/02/2014), η Υπηρεσία μας κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε κουζίνα διαμερίσματος, επί της οδού Ανδρέα Καραντώνη 21 στην Κοζάνη. Στο συμβάν επενέβησαν 3 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 1 όχημα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στον χώρο της κουζίνας.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: «Η Θ΄ΚΙΑ Τ'» του Γιώργου Χ. Παφίλη

Αίθουσα “Φίλιππος” 
από Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου – Σάββατο 1 Μαρτίου, 9 μ.μ.

Η φετινή θεατρική παρουσία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στηρίζεται σε μια αισθηματική κωμωδία που διαδραματίζεται την περίοδο της αποκριάς στην Κοζάνη του 1953.

Εκτακτη ενίσχυση σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους από το 70% του πλεονάσματος

Την... εξίσωση για τη διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 επιχειρούν να λύσουν αυτή την περίοδο στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου το πλεόνασμα θα διαμορφωθεί μεταξύ 1,5 και 1,8 δισ. ευρώ.
 Με δεδομένο ότι στο Μνημόνιο προβλέπεται ότι μπορεί να διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς το 70% του πλεονάσματος που υπερβαίνει τον αρχικό στόχο, τότε το ποσό που προκύπτει κυμαίνεται από 1,05 έως και 1,26 δισ. ευρώ, καθώς ο στόχος ήταν για ισοσκελισμένο πρωτογενές ισοζύγιο (μηδενικό πλεόνασμα).

Αδ. Γεωργιάδης: Κλείνουν για 30 ημέρες τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ

Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ της χώρας, μηδενός εξαιρουμένου, κλείνουν για 30 ημέρες και όχι για πάντα, δήλωσε στον τ/σ ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι τη Δευτέρα αναμένεται να δημοσιευτούν στο ΦΕΚ τα όσα ψηφίστηκαν.

Τι αλλάζει από 31 Μαρτίου στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία

 Τα πάνω κάτω έρχονται στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία από την 31η Μαρτίου του 2014 στη χώρα μας καθώς μετά από συνεχείς αναβολές και καθυστέρηση περίπου ενάμιση έτους ενεργοποιούνται διατάξεις που ενισχύουν τα δικαίωματα των καταναλωτών τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Πανελλαδικές 2014 και Βάσεις 2014: Οι ανατροπές

Ο Oμότιμος Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών - Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών Γιώργος Δάσσιος ,   διορίστηκε στη θέση του Προέδρου της ανεξάρτητης  διοικητικής αρχής με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων (Ε.Ο.Ε.)», με απόφαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ύστερα από πρόταση του υπουργού  Παιδείας.

Εντοπίστηκε ο ορειβάτης που είχε χαθεί στο Βέρμιο

Εντοπίστηκε ο ορειβάτης που είχε χαθεί στο Βέρμιο πλησίον της κορφής Μουντάκι.
Η δ/νση επιχειρήσεων της ΕΟΔ δέχθηκε τηλέφωνο από τους οικείους του για συνδρομή στον εντοπισμό του στις 16:28. Άμεσα ενημερώθηκαν από την ΕΟΔ η Π.Υ. Νάουσας και η ΓΓΠΠ ενώ δόθηκε οδηγία στον ορειβάτη να επικοινωνήσει με το 112.
Στις 16:55 εντοπίστηκε – καλά στην υγεία του.