Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ξεσπάει ο Παπαθεμελής: «Έτσι σκοτώθηκε η Λένα μου»

Τι αποκάλυψε ο Στέλιος Παπαθεμελής για τον θάνατο της κόρης του Λένας;
Η 48χρονη κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή, έπεσε στο κενό από τον 7ο όροφο της πολυκατοικίας που βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο.

«Αφήστε με στον πόνο μου, έχασα τη Λένα μου» έλεγε από το πρωί ο πρώην υπουργός σε στενούς φίλους και συνεργάτες που του τηλεφωνούσαν για να τον συλλυπηθούν.

Στο πολιτικό γραφείο του Στέλιου Παπαθεμελή η Λένα ήταν πάντα παρούσα από πολύ νεαρή ηλικία, συμμετείχε ουσιαστικά και στήριζε τις πολιτικές δράσεις του πατέρα της αλλά τον προέτρεπε να αποσυρθεί από την πολιτική και να ξεκουραστεί.

Την περασμένη Τετάρτη κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί από την αστυνομία, η 48χρονη Λένα βρέθηκε στο κενό και σκοτώθηκε ακαριαία…

Ο Στέλιος Παπαθεμελής υποστηρίζει πως πρόκειται για δυστύχημα καθώς όπως λέει η κόρη του γλίστρησε από το μπαλκόνι την ώρα που πήγε να φτιάξει το κοντάρι της σημαίας που υπήρχε εκεί.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και ερευνούν και αυτό της αυτοκτονίας. Συνεργάτες του Στέλιου Παπαθεμελή, μιλούν για την καλοσύνη της κοπέλας.

«Ήταν μια γυναίκα εξαιρετική την οποία αγαπούσαν όλοι όσοι τη γνώριζαν» αναφέρουν άνθρωποι από το περιβάλλον του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην υπουργού, μεγάλη αγάπη της Ελένης Παπαθεμελή ήταν η όπερα και η Μαρία Κάλλας. Η υψίφωνος και η ζωή της Κάλλας πάντα γοήτευαν τη Λένα και για τον λόγο αυτό στο πολιτικό γραφείο του πατέρα της, είχε φροντίσει να βρει μία γωνιά και να τη διαμορφώσει για τη Μαρία Κάλλας.


Ποια ήταν η Ελένη Παπαθεμελή, κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή
 που πέθανε τόσο τραγικά;




Τραγικό τέλος για έναν άνθρωπο που σκόρπιζε το χαμόγελο, τη γλυκύτητα και την αγάπη. Η 48χρονη κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή, Ελένη, βρέθηκε στο κενό από τον 7ο όροφο του γραφείου του πατέρα της.

Η οικογένειά της και οι συνεργάτες του πολιτικού πατέρα της, που τη ζούσαν καθημερινά, είναι συντετριμμένοι και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακόμα τον θάνατό της. Τα λόγια τους είναι λίγα, γεμάτα τρυφερότητα, συγκεκριμένα και όλα οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: η απώλειά της είναι μεγάλος πόνος για όποιον είχε συναναστραφεί αυτόν τον άνθρωπο.

Μία γυναίκα που το πρόσωπό της και η αύρα της υπάρχει παντού στο γραφείο, στους πίνακες που επέλεξε, στις εικόνες των εξορμήσεων για διάφορους σκοπούς που βρίσκονται στους τοίχους. Η Ελένη Παπαθεμελή βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή προσφοράς σε ανθρώπους και ζώα. Αχώριστη σύντροφός της η μητέρα της, με την οποία έκαναν δράσεις με φιλοζωϊκά σωματεία- από τις πρώτες που ενδιαφέρθηκαν για τέτοιου είδους θέματα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας, έχοντας στον πλευρό τους τον Στέλιο Παπαθεμελή, ο οποίος επί υπουργίας του είχε περάσει αλλαγές σε νόμους σχετικά με τα ζώα, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό.

Δεν παντρεύτηκε ποτέ και μοίραζε την αγάπη και την τρυφερότητά της σε άστεγους, ανθρώπους που βρίσκονταν σε ανάγκη και με προσωπικά της έξοδα περιέθαλπε αδέσποτα ζώα και φρόντιζε για τη σίτισή τους.

Η πρίμα μπαλαρίνα, η συλλέκτρια της ζωής και των αντικειμένων της Μαρία Κάλλας

Απόφοιτος του κολεγίου Ανατόλια, εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ, αλλά η μεγάλη της αγάπη ήταν το μπαλέτο. Η Ελένη Παπαθεμελή, όπως λένε οι δικοί της άνθρωποι «ήταν μία εξαιρετική πρίμα μπαλαρίνα, που λάτρευε τον χορό και η πλαστικότητα των κινήσεών της μετέφερε το συναίσθημά της». Η κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή διατηρούσε στην οδό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη κατάστημα με είδη μπαλέτου και η ίδια εξυπηρετούσε τους πελάτες και τους μυούσε στον κόσμο του χορού. Ήταν ένας άνθρωπος που όλη του η ζωή του ήταν γεμάτη Τέχνη και ευαισθησία.

Η Ελένη Παπαθεμελή μιλούσε αγγλικά και γαλλικά και μέσω της τέλειας γνώσης των γλωσσών ήρθε σε επαφή με τη λογοτεχνία και μεγάλους συγγραφείς, οδηγούμενη στη μετάφραση και την απόδοση, αλλά και στη συγγραφή. Οι συνεργασίες με το ΚΘΒΕ έχουν καταχειροκροτηθεί και αναγνωριστεί από όλους.

Η 48χρονη ξεχώρισε για τη μετάφραση του βιβλίου του Τόμας Έλιοτ «Η ιδέα μίας χριστιανικής κοινωνίας», αλλά και για την επιμέλεια του βιβλίου «Νέμεσις: Η αληθινή ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση, της Τζάκι Ο και το Ερωτικό τρίγωνο», που πραγματεύεται τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, του Αριστοτέλη Ωνάση, της Τζάκι Κένεντι.

Η Ελένη Παπαθεμελή ήταν βαθιά γνώστρια της προσωπικότητας της Μαρίας Κάλλας και διατηρούσε επαφή με όλους τους συγγραφείς ανά τον κόσμο που ασχολούνταν με τη ζωή της μυθικής Ελληνίδας. Η ίδια όμως, ήταν και συλλέκτρια αντικειμένων της Μαρίας Κάλλας και παντού όπου κινούνταν έβαζε την πινελιά που θύμιζε την υψίφωνο-έτρεφε μεγάλη αγάπη στην όπερα. Μάλιστα είχε επιμεληθεί πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις για τη Μαρία Κάλλας τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Την έδενε δεσμός προσωπικής φιλίας με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, που συναντούσε είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε μέσω των πολτιιστικών και κοινωνικών εξορμήσεών της σε Ίμβρο και Τένεδο.

Τραγική φιγούρα η αδελφή της Αγγελική Παπαθεμελή

Τα ΜΜΕ δυστυχώς συμμετείχαν σε ένα απίστευτο και τραγικό μπέρδεμα. Όταν μαθεύτηκε ότι σκοτώθηκε η κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή οι περισσότεροι έσπευσαν να βάλουν τη φωτογραφία της Αγγελικής, της μικρότερης κόρης του πολιτικού, η οποία είναι ηθοποιός.

Η ίδια, τραγική φιγούρα, ενημερώθηκε από τους οικείους της να ταξιδέψει άμεσα στη Θεσσαλονίκη, λέγοντάς της ότι η αδελφή της Ελένη είχε ένα σοβαρό τροχαίο. Οι δυο αδελφές ήταν πολύ δεμένες και φοβούμενοι οι δικοί τους άνθρωποι την ταραχή της Αγγελικής, τη συμβούλευσαν να ταξιδέψει με το τρένο και όχι με το αυτοκίνητό της. Έτσι κι έγινε, μόνο που μέσα στο τρένο -κατά τη διάρκεια του ταξιδιού- η Αγγελική έμαθε από τηλεφώνημα που της έκαναν γνωστοί της ότι η αδελφή της δεν είχε τροχαίο, αλλά ήταν ήδη νεκρή!


fimes



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου