Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Έκτακτο Παράρτημα: ΑΥΤΟΙ οι άντρες μένουν πιστοί

Δεν το λέμε εμείς, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο: οι έξυπνοι άντρες είναι λιγότερο πιθανό να επιλέξουν να απατήσουν την σύντροφό τους.
Σύμφωνα με το Social Psychology Quarterly και μία έρευνα που αυτό δημοσίευσε το 2010, οι άντρες με υψηλότερα IQ είναι λιγότερο πιθανό να είναι άπιστοι.
Συγκεκριμένα η έρευνα αποφάνθηκε πως οι έξυπνοι άντρες είναι πιο πιθανό να εκτιμούν την μονογαμία και την σεξουαλική αποκλειστικότητα σε σχέση με τους άντρες με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

Ο λόγος είναι βιολογικός! Οι πιο εξελιγμένοι και άρα έξυπνοι άντρες έχουν απομακρυνθεί από τις συνήθειες του "ανθρώπου των σπηλαίων" ενώ οι λιγότερο έξυπνοι είναι πιο αδύναμοι απέναντι στα ζωώδη τους ένστικτα. Ενώ, ωστόσο, οι έξυπνοι άντρες εκτιμούν τη σεξουαλική αποκλειστικότητα είναι εξίσου πιθανό να συνάψουν εξωσυζυγικές σχέσεις.

Η ίδια έρευνα ωστόσο αποκάλυψε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα και για τους λόγους πίσω από την απιστία και των δύο φύλων. Σύμφωνα με αυτήν, οι γυναίκες που βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους άντρες τους είναι λιγότερο πιθανό να είναι άπιστες. Ωστόσο, τα ποσοστά απιστίας σε άντρες που κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα στο σπιτικό τους και σε άντρε που εξαρτώνται οικονομικά από τη σύζυγό τους ήταν ακριβώς τα ίδια!

Τέλος, μία ακόμα πιο πρόσφατη έρευνα, του 2013 από το περίφημο Ινστιτούτο Kinsey ανακάλυψε πως η απίστια κυμαίνεται στα ίδια ποσοστά κι στα δύο φύλα...

Εμείς τελικά, ποιον να πιστέψουμε;




missbloom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου