Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Καρδιολογική του Μαμάτσειου

ΔΕΚΑ ΜΟΝΙΤΟΡ ΑΞΙΑΣ 100.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

-ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σε μια πολύ αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάνοντας δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στην Καρδιολογική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.
  Η εκδήλωση για τη δωρεά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο της καρδιολογικής κλινικής, με τον διευθυντή Στυλιανό Λαμπρόπουλο να εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του.  Η δωρεά αφορά δέκα μόνιτορ, αξίας εκατό χιλιάδων ευρώ συνολικού προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε αγιασμός για τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας της δωρεάς.



Όπως είπε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της κλινικής, «Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα για εμάς, γιατί τιμούμε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , για τη μεγάλη δωρεά που έκανε στην Καρδιολογική Κλινική Κοζάνης. Η δωρεά αυτή αφορά ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στη Στεφανιαία Μονάδα και την Καρδιολογική Κλινική , αξίας 100.000 ευρώ  και περιλαμβάνει μόνιτορ για τη Στεφανιαία, μόνιτορ για διακομιδές και τηλεμετρίες».


Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Χιωτίδης ευχαρίστησε το ίδρυμα για τη δωρεά του (σ.σ. οι εκπρόσωποι του Σταύρος Νιάρχος δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν εγκαίρως στην εκδήλωση). «Με την απόκτηση του υπεροχοκαρδιογράφου, μιας και ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη  , έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του απόλυτου εκσυγχρονισμού της Καρδιολογικής Κλινικής και της Στεφανιαίας Μονάδας και μένει με τις πρώτες προκηρύξεις να προκηρυχθούν μια ή δύο θέσεις μόνιμων καρδιολόγων, ώστε με επαρκή στελέχωση και τον εξοπλισμό που διαθέτουμε, η παρεχόμενη ποιότητα να αυξηθεί σημαντικά», τόνισε ο διοικητής, θέτοντας το όραμα της διοίκησης για ένα Αιματολογικό Εργαστήριο, κάτι που χρειάζεται πρόσθετες εγκαταστάσεις και σχεδιασμός.
«Εμείς μπορούμε να βάλουμε τα θεμέλια και να συνεχίσουν οι επόμενοι», σχολίασε σχετικά.

Επίσης, ανέφερε πως έχει δρομολογηθεί η επέκταση του Νοσοκομείου, που βρίσκεται στα σκαριά , με επιπλέον 5000 τ.μ. «Και με αυτό το έργο , το Μαμάτσειο θα μπορέσει να λειτουργήσει ικανοποιητικά για τις επόμενες δεκαετίες», είπε σχετικά, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μην ακούν τις κουβέντες καφενείου, αλλά να προσέρχονται στο Νοσοκομείο.

Τέλος, τις ευχαριστίες του για τη δωρεά εξέφρασε και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Δημήτρης Ντέντης, λέγοντας πως ο σύλλογος παλεύει για δωρεάν δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες. «Παλεύουμε για ένα καινούριο και σύγχρονο νοσοκομείο που θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου