Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Δύο νέα νηπιαγωγεία θα κατασκευαστούν στο Δήμο Κοζάνης

ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

– «Συμβάλλουμε ώστε να λυθεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα στέγασης της νηπιαγωγείων της πόλης»

Δύο νέα νηπιαγωγεία θα έχει ο δήμος της Κοζάνης τα επόμενα χρόνια, αφού όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, στο νέο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας η πρόταση του δήμου για την ένταση δύο νέων έργων, του 10ου νηπιαγωγείου και του 15ου νηπιαγωγείου Κοζάνης.

Οι προϋπολογισμοί των δύο σημαντικών για την περιοχή έργων είναι στα 1.215.000 ευρώ  και 1.365.000 ευρώ, αντίστοιχα ενώ με την ολοκλήρωσή τους θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό ένα τεράστιο πρόβλημα του δήμου που αφορά τη στέγαση των νηπιαγωγείων στην περιοχή σε ενοικιαζόμενα και πολλές φορές μη ενδεδειγμένα κτήρια.

Την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το που θα κατασκευαστούν τα εν λόγω νηπιαγωγεία: «Το επόμενο διάστημα θα δρομολογήσουμε τις εξελίξεις για να κατασκευάσουμε δύο νέα νηπιαγωγεία  , το ένα εκ των οποίων θα γίνει στην Οδό Ευτέρπης και το άλλο στο οικόπεδο Κλείδη, επί της οδού Ολύμπου. Μάλιστα στο οικόπεδο Κλείδη το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό λύθηκε πριν από κάποιους μήνες και μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να το κατασκευάσουμε, κάνοντας επικαιροποίηση των μελετών. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί με τα δύο αυτά νέα νηπιαγωγεία συμβάλλουμε ώστε να λυθεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα στέγασης της νηπιαγωγείων της πόλης, που όλοι ξέρουμε ότι βρίσκονται σε υποδομές που δεν πληρούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η απόφαση αφορά

– Την ανέγερση μονόροφου κτιρίου με υπόγειο, το οποίο θα στεγάσει το 10ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης. Το κτίριο θα ανεγερθεί στην πόλη της Κοζάνης επί των οδών Ευτέρπης ΚΑΙ Απόλλωνος, σε οικόπεδο έκτασης 1.495,67 τμ.
– Την ανέγερση μονόροφου κτιρίου με υπόγειο, το οποίο θα στεγάσει το 15ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης. Το κτίριο θα ανεγερθεί στην πόλη της Κοζάνη, επί της οδού Ολύμπου, σε οικόπεδο έκτασης 769,40τμ.


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου