Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Κοζάνη: Στα επόμενα έξι χρόνια η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Ηγουμενίτσας – Καλαμπάκας – Κοζάνης σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ

Η κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ηγουμενίτσας – Καλαμπάκας – Κοζάνης, στο πλαίσιο της σιδηροδρομικής ΕΓΝΑΤΙΑΣ με κόστος 1,5 δισ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 6 χρόνια τόνισε στην διάρκεια της ομιλίας του στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα ο κ. Χρήστος Διονέλης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ.
Όπως είπε, η Σιδηροδρομική Εγνατία εντάσσεται στο «νέο μεγάλο κύμα σιδηροδρομικών έργων» και αναμένεται να φθάσει, με τις κάθετες συνδέσεις, στα 7 δισ. ευρώ, σε βάθος 12ετίας. Όσον αφορά στον κλάδο της σιδηροδρομικής γραμμής προς την Αλβανία μέσω Κρυσταλλοπηγής  και κατεύθυνση προς το Πόγραδετς έχει εγκριθεί όπως εξήγησε ήδη η μελέτη και συμμετέχει η ΕΡΓΟΣΕ ως leader. Παράλληλα για  την σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας – Καύκασος – Μοναστήρι, ο κ. Διονέλης επεσήμανε ότι υπάρχει επιθυμία τόσο από τα Σκόπια, όσο και από την Ελλάδα να επαναλειτουργήσει η γραμμή.




ΕΡΤ Κοζάνης 
Κώστας Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου