Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Πανεπιστήμιο Δ.Μακεδονίας: Μεγάλος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός με υψηλά χρηματικά βραβεία

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ προκηρύσσει Πανελλήνιο Ανοιχτό Δημόσιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό προσχεδίων, με τίτλο: «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ», συνολικής χρηματοδότησης 1.111.728,95 €.


Στόχος είναι η ανέγερσης ενός σύγχρονου, λειτουργικού συγκροτήματος, το οποίο θα αποτελεί σημείο αναφορά για την Φλώρινα και το πανεπιστήμιο, εμβαδού 4.600 τμ. με υπόγειο 1.000 τμ. Επιδιώκεται η επιλογή της καλύτερης πρότασης από λειτουργική, αισθητική, οικονομική άποψη με βάση της απαιτήσεις της τέχνης και της επιστήμης, συμπεριλαμβανομένων των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού χωρίς προσαύξηση του κόστους παρασκευής, προκειμένου να προκύψει συνολικό αποτέλεσμα με σύγχρονο και πρότυπο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Θα υπάρχει επταμελής κριτική επιτροπή και απονομή τριών χρηματικών βραβείων συνολικού ύψους 177.000 ευρώ!
Το πρώτο βραβείο θα είναι των 79.000 ευρώ, το δεύτερο 58.000 ευρώ και το τρίτο 39.000 ευρώ, ποσά που προκύπτουν από το ύψος της συνολικής χρηματοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο παρότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος έχει μόλις τέσσερις μέρες στον αέρα.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Θα απονεμηθούν 3 χρηματικά βραβεία ανά κατηγορία μελέτης ως ακολούθως με ΦΠΑ 24%:



Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου