Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Ζάεφ: Θα πετύχουμε το Ναι στη Βουλή - Είμαι σε επαφή με τον φίλο Αλέξη Τσίπρα

" Όλοι συμφωνούμε ότι όσο το συντομότερο εφαρμοσθεί η Συμφωνία, τόσο το καλύτερο και για τις δύο χώρες, αφού η Συμφωνία καθαυτή έχει πολλά οφέλη» αναφέρει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο Euronews σημειώνοντας πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι εστιάζουν στην επόμενη φάση, την επικύρωση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο.

Πρωτιές και βραβεία για την ομάδα Tyφοον του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

Σάρωσε τα βραβεία και τις πρωτιές η ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας Tyφoon MotoRacing που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό MotoStudent στην Ισπανία.

Παραμυθένια Κυριακή στο νέο κτίριο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Πλημμύρισε από κόσμο το πρωί της Κυριακής το νέο κτίριο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Εκατοντάδες παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι είδαν από κοντά για πρώτη φορά το εσωτερικό του νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης και συμμετείχαν στην πιο 'Παραμυθένια Κυριακή' που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη και ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

΄Ασκηση την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα με σειρήνες συναγερμού

Οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας θα ηχήσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια την ερχόμενη Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2018».

Η ενεργοποίηση θα έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Ημερίδα με θέμα «Οι βιβλιοθήκες στο σήμερα: Δράσεις & συνεργασίες» στο νέο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Εθνικός Σχεδιασμός και Βιβλιοθήκες

9:15 «Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας (ΕΒΕ) – Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης: Συνεργασίες», Εκπρόσωπος ΕΒΕ.
9:30 «Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΕΒΕΠ ) - Πού βρισκόμαστε - Ποιοι οι άμεσοι στόχοι μας - IFLA 2019 "Libraries: dialogue for change», Αλεξάνδρα Παπάζογλου - Ηρώ Τζορμπατζάκη

Μνήμες και συναισθήματα στην αίθουσα του αναγνωστηρίου του παλιού κτιρίου της Κοβενταρείου βιβλιοθήκης

Γέμισε με μνήμες και συναισθήματα για τελευταία φορά η αίθουσα του αναγνωστηρίου του παλιού κτιρίου της Κοβενταρείου βιβλιοθήκης.
Μνήμες της ιστορίας της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης ζωντάνεψαν το βράδυ του Σαββάτου στην τελευταία εκδήλωση που φιλοξένησε το παλιό κτίριο, μέσα από την έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ιστορία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τις Μνήμες ανθρώπων που πέρασαν από τη Βιβλιοθήκη Κοζάνης αλλά και τη Θεατρική παράσταση με τίτλο «Μεταφορά» από το «Ονειρόδραμα», σε μια συγκινητική εκδήλωση.