Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Τι θα ισχύει με την αλλαγή ώρας από το 2019

Το ερώτημα αν τελικά θα γυρίσουν τα ρολόγια έχει απασχολήσει πολλούς Ευρωπαίους και βέβαια Έλληνες, με το αλαλούμ που επικράτησε τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ευρώπη,  σχετικά με την αλλαγή ώρας με την οποία θα μπούμε στη χειμερινή ζώνη, όπως γίνεται κάθε Οκτώβριο. Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή της ώρας γίνεται την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, δηλαδή για φέτος στις 28 Οκτωβρίου, με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Πέθανε η Τιτίκα Παναγιωτίδου από την Ποντοκώμη, το πρότυπο της γυναίκας αντάρτισσας

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 90 χρόνων, η Ελένη (Τιτίκα) Γκελντή – Παναγιωτίδου, μια ιστορική μορφή – σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης. Ήταν Αύγουστος του 1944 στη Σχολή Αξιωματικών Σαράφη.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε τρία ολόκληρα αυγά την ημέρα

Τα αυγά είναι το πιο κοινό συστατικό όταν πρόκειται να ετοιμάσουμε το πρωινό μας το πρωί. Μαγειρεμένα, τηγανητά, μπερδεμένα, λαχταρισμένα, το ονομάζετε. Ποιος δεν θέλει να ξυπνήσει για ένα υγιεινό πρωινό με αυγά και πιθανώς μπέικον; Τα αυγά μπορούν να παρασκευαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να καταναλωθούν τόσο κρύα όσο και ζεστά.

Μαθησιακές δυσκολίες: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί;

Οι μαθησιακές δυσκολίες έχουν να κάνουν με διαταραχές σε διάφορους πολύπλοκους μηχανισμούς στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνοι για την επεξεργασία της ομιλίας και του γραπτού λόγου.
Σχεδόν 5% των παιδιών σε δημόσια σχολεία έχουν ταξινομηθεί ως παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και λαμβάνουν κάποιο είδος ειδικής εκπαίδευσης.

Αυξημένο επίδομα θέρμανσης για τα αδύνατα οικονομικά στρώματα

Ουδεμία ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν προκύπτει με βάση τα σημερινά ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Τα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα «έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις δοκιμασίες αντοχής καίτοι το θέμα των κόκκινων δανείων δεν είναι αμελητέο και χρήζει αντιμετώπισης. Είμαι σίγουρος ότι με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες επεξεργαζόμαστε, θα βελτιωθούν τα μεγέθη που θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση των τραπεζών», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Νέο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία. Βίντεο

Το κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία, μία κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με Α.Α. 27/2018 που εκδόθηκε την Παρασκευή (19-10-2018) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα
 προγνωστικά στοιχεία ως ακολούθως:

77 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Μεσόβουνου


Συμπληρώθηκαν φέτος 77 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Οκτωβρίου του 1941 στο Μεσόβουνο του Δήμου Εορδαίας με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη μαρτυρική Τοπική Κοινότητα , παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου, εκπροσώπων των Προξενείων Γερμανίας και Ρωσίας και Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.