Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Πανηγυρίζει την Πέμπτη 25 Ιουλίου το Ιερό Εξωκλήσι της Αγίας Άννης Κοζάνης

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου πανηγυρίζει το Ιερό Εξωκλήσι της Αγίας Άννης Κοζάνης επί τη Κοιμήσει της Αγίας Άννης, μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν ως εξής:

Oι 10 αναπτυγμένες χώρες με τη χειρότερη ποιότητα ζωής

Ο διεθνής οικονομικός οργανισμός OECD, ανέλυσε τις 34 χώρες που τον αποτελούν σε 11 κατηγορίες που περιλαμβάνουν το εισόδημα των πολιτών, τη στέγαση, τις εργασιακές συνθήκες, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την υποδομή και τη δημόσια υγεία…

Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος τη Δευτέρα

Ζεστός θα είναι και αύριο, Δευτέρα, ο καιρός με τη θερμοκρασία να σημειώνει και νέα άνοδο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού διατηρούνται τα μποφόρ στο Αιγαίο.

Κάπνισμα: Οι τροφές που βοηθούν να κόψετε το τσιγάρο

Τα τσιγάρα (και γενικά ο καπνός) περιέχουν μεγάλες ποσότητες νικοτίνης. Η νικοτίνη είναι μια εθιστική ουσία και γι' αυτό είναι δύσκολο για έναν καπνιστή να κόψει το κάπνισμα.
Υπάρχουν τροφές που μειώνουν την “επιθυμία” για κάπνισμα, δηλαδή για νικοτίνη. Η δύναμη της θέλησης υποχωρεί, όταν το μυαλό λέει στο σώμα ότι εξακολουθεί να έχει την ανάγκη για ένα ακόμα τσιγάρο.

Εντυπωσιακό το θέαμα στο SERVIA-OPEN (2019) στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αιωροπτερισμού -video

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε το SERVIA-OPEN (2019) στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  Αιωροπτερισμού. Ο αγώνας αυτός εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2006 και έκτοτε συνεχίζεται κάθε χρόνο στην πίστα της Καστανιάς Σερβίων (υψόμετρο 1150μ.). Οι πιλότοι μπορούν να φτάσουν σε υψόμετρο 3800μ. και διάρκεια πτήσης έως 4 ώρες.

Φιλοπρόοδος Σύλλογος: Μουσική βραδιά με τον Θοδωρή Κοτονιά

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος συνεχίζει τα καλοκαιρινά μουσικά του βράδια, πατώντας στον απόηχο της εκπληκτικής πρώτης εκδήλωσης και σας προσκαλεί να ζήσετε και να μοιραστείτε την συναισθηματικά ηλεκτρισμένη και γεμάτη ευαισθησία ατμόσφαιρα που ξέρει να δημιουργεί ο καλεσμένος μας τραγουδοποιός και ερμηνευτής, που έκλεψε με «τα κλειδιά» του τις καρδιές μας, Θοδωρής Κοτονιάς.

ΟΑΕΔ – Ειδικό βοήθημα: Δικαιούχοι, δικαιολογητικά και προϋποθέσεις

Ειδικό βοήθημα, δικαιούνται οι ασφαλισμένοι, εφόσον δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες, έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ).

Κλειστή τη Δευτέρα 22 Ιουλίου η βιβλιοθήκη για το κοινό λόγω τεχνικών εργασιών

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης θα είναι κλειστή για το κοινό προκειμένου να εκτελεστούν ορισμένες απαραίτητες τεχνικές εργασίες στο κτίριο της.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.