Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Επίδομα ενοικίου: Δείτε ποιοι πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση

Χιλιάδες πολίτες που λαμβάνουν το επίδομα ενοικίου θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση προκειμένου να μην χάσουν το οικονομικό βοήθημα.


Στις 31/01/2020 συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων του Επιδόματος που εγκρίθηκαν έως και 31 Ιουλίου 2019. Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου μπορεί να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Σύμφωνα με το pronews.gr για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος όπως είναι λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, λήξη άδειας διαμονής, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού, οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν. Στους δικαιούχους θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα.

Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 01/01/2020. Για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 31/01/2020.

Στο νέο νομοσχέδιο τονίζεαι πως για όλα τα επιδόματα (ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου κ.α.) διευκρινίζεται ότι για τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023 τα επιδόματα χορηγούνται εφόσον οι δικαιούχοι διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια από το έτος 2012 και εντεύθεν, οπότε ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Όσοι βέβαια έλαβαν κάποιο επίδομα το 2019 με την 5ετή παραμονή στη χώρα θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν κανονικά για τα επόμενα χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών των δικαιούχων στο σχολείο είναι πλέον απαραίτητη για το επίδομα παιδιού και επίδομα στέγασης.




ieidiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου