Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Movember: 8 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον μήνα που αφήνουμε μουστάκι

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παγκόσμιο κίνημα του Movember – συνδυασμός των λέξεων moustache (μουστάκι) και November (Νοέμβριος) – το οποίο ξεκίνησε το 2003 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με στόχο να επαναφέρει τη μόδα του μουστακιού και στις νέες γενιές, και πλέον αποτελεί μια υπενθύμιση σε όλους εμάς να φροντίζουμε τους εαυτούς μας και να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία μας κάθε χρόνο.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο συνιδρυτής του Movember, Adam Garone, σχετικά για την δημιουργία του κινήματος ανέφερε:

“Tο Movember ξεκίνησε με τον παραδοσιακό αυστραλιανό τρόπο: μια Κυριακή απόγευμα, με τον αδελφό μου και έναν φίλο, ενώ πίναμε μπίρες μιλούσαμε για τα διάφορα στυλ από τη δεκαετία του ’80 και πως όλα επιστρέφουν στη μόδα. Η συζήτηση μας κατέληξε σε μια πρόκληση: Να ξαναφέρουμε στη μόδα το μουστάκι. “Mo” είναι ο όρος για το μουστάκι στην αργκό της Αυστραλίας, οπότε βαφτίσαμε τον μηνα Νοέμβριο σε Movember και θέσαμε μερικούς απλούς κανόνες που ισχύουν έως και σήμερα. Ξεκινάτε φρεσκοξυρισμένοι στην αρχή του μήνα και αφήνετε μουστάκι για 30 μέρες.”

Λόγω της μεγάλης απήχησης του Movember, ο μήνας Νοέμβριος καθιερώθηκε ως ο μήνας των ανδρών και πιο συγκεκριμένα είναι ο εορτασμός του… μουστακιού για έναν ολόκληρο μήνα! Οι άντρες όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο, ξυρίζονται την 1η Νοεμβρίου και μετά για τις υπόλοιπες 30 ημέρες αφήνουν μουστάκι. Παράλληλα, όποιος το επιθυμεί συνεισφέρει οικονομικά, για την πρόληψη του ανδρικού καρκίνου.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 8 εκπληκτικά γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζατε για το κίνημα Movember:

Πρέπει να αφήσεις μόνο μουστάκι

Όχι γένια ή μουσάκι, μόνο μουστάκι. Ξυρίζεσαι εντελώς την 1η του μηνός και αφήνεις μουστάκι για 30 μέρες. Μπορείς να αφήσεις το μουστάκι της αρεσκείας σου και είναι μια ευκαιρία για να πειραματιστείς.

Το κίνημα απαριθμεί πάνω από 1 εκατομμύριο μέλη παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 22 χώρες

Κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου θα δεις άνδρες με μουστάκι σε χώρες όπως το Χονγκ Κονγκ, τη Δανία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Τσεχία.

Οι άνδρες που συμμετέχουν στο κίνημα αποκαλούνται “Mo Bros.”

Εάν αποφασίσεις να γίνεις μέλος του κινήματος και να αφήσεις μουστάκι για φιλανθρωπικούς σκοπούς, είσαι επίσημα ένας Mo Bro. Μπορείς να κάνεις εγγραφη εδώ.

Το πρώτο Movember δεν ήταν καλοδεχούμενο

Ο συνιδρυτής του Movember, Adam Garone, έχει αναφέρει ότι όταν άφησε μουστάκι το 2003, πριν ακόμα γίνει μόδα με τους hipster, του δημιούργησε ορισμένα προβλήματα. “Το αφεντικό μου δεν με άφηνε να συναντήσω πελάτες, η τότε κοπέλα μου το μισούσε και οι γονείς απομάκρυναν τα παιδιά τους από κοντά μου.”

Το κίνημα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει υπέρογκα ποσά σε πολλές χώρες

Λέγεται ότι το κίνημα έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το συγκλονιστικό ποσό ύψους 769 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Movember έχει κάνει πραγματικά την διαφορά

Χάρη στα χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Movember, έχουν σημειωθεί μείζονες καινοτομίες στον τομέα της έρευνας για τον καρκίνο. Όπως ένα γενετικό τεστ στον Καναδά, που προβλέπει τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του προστάτη.

Οι γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν στο κίνημα

Φυσικά όχι με το να αφήσουν μουστάκι, αλλά να γίνουν “Mo Sisters”, δηλαδή να πείσουν τους άνδρες στη ζωή τους να λάβουν μέρος στο κίνημα, να αφήσουν μουστάκι και να κάνουν μαζί τους συζητήσεις γύρω από την ανδρική υγεία.\

Ο καφές θα σε βοηθήσει να μεγαλώσεις το μουστάκι σου πιο γρήγορα

Σύμφωνα με μια νέα του Τμήματος Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Lübeck, η καφεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη των τριχών του προσώπου, έτσι αν θέλεις να δεις το μουστάκι σου να μεγαλώνει γρηγορότερα αυτόν το μήνα, πες ναι σε ένα τρίτο φλυτζάνι καφέ.


s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου