Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Διέρρηξε εννέα φορές τον ίδιο ναό 40χρονος στην περιοχή Σερβίων Βελβενδού

Δεν είχε τον... θεό του ένας 40χρονος Έλληνας, ο οποίος έβγαζε «χαρτζιλίκι» παραβιάζοντας κάθε τρεις και λίγο το παγκάρι ενός ναού σε περιοχή της Κοζάνης! Μάλιστα, του τελευταίους 16 μήνες το είχε διαρρήξει συνολικά... εννέα φορές, με τελευταία το περασμένο Σάββατο!

Τέλος στην δράση του ιερόσυλου έβαλαν οι αστυνομικοί του τμήματος Σερβίων- Βελβεντού, οι οποίοι αξιοποίησαν τα στοιχεία που βρήκαν κατά την διερεύνηση της τελευταίας κλοπής με λεία χρηματικό ποσό που δεν διαπιστώθηκε το ύψος του. Πάντως, ο δράστης εντοπίστηκε και προσήχθη για προανάκριση, χωρίς όμως να συλληφθεί αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι, από τον Αύγουστο του 2019, ο 40χρονος είχε διαρρήξει τουλάχιστον άλλες οκτώ φορές το παγκάρι της ίδιας εκκλησίας και είχε αρπάξει άγνωστο ποσό! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν «χτυπούσε» και άλλους ναούς.

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας

 Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης, -9- περιπτώσεις κλοπών από Ιερό Ναό σε περιοχή της Κοζάνης, που τελέσθηκαν από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2020 και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού για κλοπές.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 40χρονος προχθές, εισήλθε εντός του Ιερού Ναού και παραβίασε το παγκάρι, αφαιρώντας απροσδιόριστο χρηματικό ποσό. Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο ανωτέρω διέπραξε επιπλέον -8- κλοπές στο συγκεκριμένο Ιερό Ναό, κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2019 έως 20-08-2020, αφαιρώντας από το παγκάρι απροσδιόριστα χρηματικά ποσά.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων-Βελβεντού, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του ανωτέρω, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου