Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Προσλήψεις στη ΔΕΗ και αλλού για τον Νοέμβριο 2011


Το νέο πακέτο ευκαιριών εργασίας για εποχικό προσωπικό δημοσιοποίησε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.). Οι 354 προσλήψεις αφορούν το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας νομού Κοζάνης, το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας νομού Φλώρινας, υπηρεσίες του νομού Ρεθύμνου, τον αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής Χίου και τη ΔΠΜ-Θ περιοχής Κοζάνης της ΔΕΗ Α.Ε. Οσοι προσληφθούν θα υπογράψουν συμβάσεις οκτώ μηνών. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για όλους τους διαγωνισμούς εκπνέει στις 10 Νοεμβρίου. Αναλυτικά:

- Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας νομού Κοζάνης - 311 θέσεις:

Οι εκλογές θα μας κοστίσουν παραπάνω από 150.000.000 ευρώ!


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο προχθές βράδυ στη Βουλή για εκλογές μετά το τέλος Φεβρουαρίου (πιθανόν τον Μάρτιο).
Τι σημαίνει όμως εκλογές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;
Πόσο θα κοστίσουν;

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκφράζουν ενστάσεις κατά πόσο οι εκλογές δεν θα δημιουργούσαν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που θα επιχειρούσαν να λύσουν αφού υποστηρίζουν ότι θα ήταν ασύμφορες (έστω και τον Μάρτιο) για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι εθνικές εκλογές του 2007 είχαν στοιχίσει στο ελληνικό κράτος 115 εκατομμύρια ευρώ, οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2009 ανέβηκαν στα 147,8 εκατομμύρια ευρώ και εάν γίνουν τώρα, κατά τους εκτιμητές θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, ιδίως για την παρούσα οικονομική συγκυρία.

Εκτός όμως από το προφανές που είναι το κόστος της διεξαγωγής τους, θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και την έκτακτη επιχορήγηση που θα λάβουν τα κόμματα εκ του νόμου, και είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη που έχει το κάθε κόμμα, παίρνει και την αντίστοιχη έκτακτη επιχορήγηση για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη διαδικασία. Με τα χρήματα αυτά διοργανώνονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, η διατήρηση γραφείων και εκλογικών κέντρων, τα τηλεοπτικά σποτ, οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων την ημέρα των εκλογών στις περιφέρειές τους, ενώ καλύπτεται και ένα μέρος του προεκλογικού υλικού σε φυλλάδια και αφίσες.

Το ’’Χωριό του Αϊ Βασίλη’’ στην Καστοριά από τις 20 Νοεμβρίου


Σε 18 ημέρες περίπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την μεγάλη ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές από το χωριό του Αι Βασίλη που θα στηθεί στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Πρόκειται για μία ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία αφού ήρθε σε επαφή με τον Δήμο Καστοριάς (αναμένεται η τυπική υπογραφή της σύμβασης), εξασφάλισε τον συγκεκριμένο χώρο προκειμένου να εγκαταστήσει τις δράσεις που αναμένεται να χαρίσουν ανεπανάληπτες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες για πρώτη φορά στην Καστοριά.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους που θα αναλάβουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση οι τιμές για όλες τις δράσεις που θα προσφέρουν θα είναι πολύ χαμηλές δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν και να χαρούν το μοναδικό αυτό θέαμα.

Σε ένα γιορτινό, ζωντανό, φωτεινό χώρο, εκεί που ο Αη Βασίλης θα είναι έτοιμος να μοιράσει τα δώρα του, προτρέποντάς τους να ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες της καθημερινότητας.



Θα περιλαμβάνει, πέραν των άλλων:

Σιάτιστα : Μια παραδοσιακή πολιτεία



Η Σιάτιστα είναι μια εξέχουσα πόλη με διαχρονική παρουσία. Είναι η φωτοδότρα πόλη της Δυτικής Μακεδονίας και προμαχώνας του Ελληνισμού.

Ξέρει να υποδέχεται, να φιλοξενεί και βέβαια να δημιουργεί και να θυμίζει.
Είναι έδρα του Δήμου Βοΐου, είναι έδρα Μητροπόλεως και έχει μια παράξενη γραφικότητα.
Η Σιάτιστα διαιρείται λόγω της μορφολογικής σύστασής της, σε δυο συνοικίες τη χώρα και τη Γεράνεια, τις οποίες η οικιστική ανάπτυξη έχει σχεδόν ενώσει. Στην κάθε συνοικία δεσπόζει και ένα καμπαναριό.
Αμφιθεατρικά χτισμένη σε υψόμετρο 950 μέτρα στο βουνό Βέλια, που αποτελεί προέκταση της οροσειράς του Σινιάτσικου ή Άσκιου Όρους. Είναι ένας ιστορικός και ένδοξος βράχος, που η μοίρα τον έταξε να γίνει ακατάλυτο σύμβολο της λευτεριάς.
Απέχει 28 χιλιόμετρα από την Κοζάνη, 4 χιλιόμετρα από τον κόμπο της Εγνατίας οδού και αποτελεί τον ιδανικότερο σταθμό για τον επισκέπτη, που κατευθύνεται στα Γρεβενά, στα Γιάννενα και στην Καστοριά.
Η Σιάτιστα χτίστηκε στις αρχές του 15ου αιώνα από τους κατοίκους των γύρω περιοχών (Τσερβένα, Πέτροβο, Πέλκα, Τραπεζίτσα, Τσιαρούσινο κ.λ.π.), που έψαχναν ασφαλές καταφύγιο από τους τούρκικους διωγμούς. Αργότερα ο τόπος δέχτηκε κατοίκους από τη Μοσχόπολη, το Σούλι, τη Θεσσαλία, το Μοριά και άλλες περιοχές. Από το 1600 με την ανάπτυξη της γουνοποιίας, της βαφικής τέχνης, της υφαντικής και της αμπελοκαλλιέργειας, μεταβλήθηκε από γεωργικό σε σημαντικό βιοτεχνικό κέντρο. Φτάνει στη μεγάλη της ακμή το 18ο και 19ο αιώνα και αποβαίνει το εμπορικό κέντρο της Μακεδονίας και της Ηπείρου, αναπτύσσοντας εκτεταμένες εμπορικές συναλλαγές με τη Βενετία, τη Ρωσία, τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη. Αποτέλεσμα της οικονομικής ακμής ήταν η κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη της Σιάτιστας.
Διακόσιοι περίπου εμπορικοί οίκοι δημιουργούνται στη Δυτική Ευρώπη από Σιατιστινούς, οι οποίοι εμπορεύονταν τα πολύτιμα γουναρικά που έφτιαχνε ο τόπος σε όλη την Οθωμανική και την Αυστροουγγαρέζικη επικράτεια.

52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στην τέχνη και τον κινηματογράφο «που ανθούν σε περιόδους κρίσης και αποτελούν την πλέον ανταποδοτική επένδυση» έδωσαν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς και ξένοι προσκεκλημένοι, στην τελετή έναρξης του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Με «επισήμους» μόνο τους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που μετέχουν στο φεστιβάλ, τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Μπουτάρη (με τη διπλή του ιδιότητα και ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου) και Απόστολο Τζιτζικώστα, η τελετή έναρξης υπήρξε από τις λιτότερες στην ιστορία του θεσμού.