Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Cheesecake με βατόμουρα

Μια συνταγή για ένα γλυκό που θα λατρέψετε.


250 γραμμάρια γκοφρέτες σοκολάτας
5 κουταλιές της σούπας ανάλατο, λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι βατόμουρα
1/4 του φλιτζανιου συν 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
450 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου



2 μεγάλα αυγά και 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση

 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 115 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, λιωμένη και κρύα


1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Θρυμματίστε τις γκοφρέτες στο μπλέντερ.
3. Ανακατέψτε τις τριμμένες γκοφρέτες με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και μετά μεταφέρετε και στρώστε το μείγμα με τα δάχτυλά σας σε ένα τετράγωνο σκεύος ψησίματος 22 x 22 εκατοσ. ανεβάζοντάς το και λίγο στις πλευρές του σκεύους.
4. Ψήστε για 8 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120 βαθμούς.
5. Συνδυάστε τα βατόμουρα και τη 1 κουταλιά ζάχαρη στο μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Σουρώστε το μείγμα.
6. Με το μίξερ χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το τυρί μαζί με το 1/4 του φλιτζανιού και τη 1 κουταλιά ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει,
7. Προσθέστε τα αυγά και τους κρόκους έναν έναν, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέστε το αλεύρι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε και τη λευκή σοκολάτα και ανακατέψτε.
8.Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση του cheesecake και απλώστε το ομοιόμορφα. Χύστε από πάνω το μείγμα από τα βατόμουρα και με μια οδοντυγλυφίδα δημιουργήστε το εφέ του μαρμάρου κάνοντας σχέδια.
9. Ψήστε για 75 με 85 λεπτά περίπου, αφήστε το να κρυώσει.
 Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, κόψτε και σερβίρετε.



queen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου