Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες μπορούν να γίνουν ακόμα πιο...λαχταριστοί με λιωμένη σοκολάτα!
Δείτε πώς φτιάχνονται :
Υλικά για 22-24 κομμάτια
•αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 4 φλιτζάνια
•μαγιά: 1 φακελάκι
•χλιαρό νερό: 1/2 φλιτζάνι
•χλιαρό γάλα: 3/4 του φλιτζανιού
•ζάχαρη: 1/4 του φλιτζανιού
•αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
•αυγό: 1
•βούτυρο λιωμένο: 1/4 του φλιτζανιού
Για το γλάσο σοκολάτας
•κουβερτούρα: 150 γρ., σπασμένη σε κομμάτια
•ζάχαρη άχνη: 1 κουταλιά της σούπας
•γάλα: 3-4 κουταλιές της σούπας
1.Διαλύετε την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνετε μερικά λεπτά και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο χοντρό (πάχους περίπου 8 χιλιοστών) και κόβετε με κουπ πατ 25 δίσκους διαμέτρου 6 εκατ. Με ένα μικρότερο κουπ πατ στρογγυλό διαμ 1,5 εκατ. αφαιρείτε μικρούς δίσκους από το κέντρο κάθε δίσκου για να γίνουν σαν δαχτυλίδια.
2.Τοποθετείτε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε 1 ώρα να ξεκουραστούν και να να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφριά και απο τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το πολύ λάδι. Ετοιμάζετε το γλάσο ζεσταίνοντας σε μπεν μαρί όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε ένα ρευστό ομοιόμορφο μείγμα.Βυθίζετε τα ζεστά ντόνατς στο γλάσο σοκολάτας και τα αφήνετε να κρυώσουν
icookgreek.com
Δείτε πώς φτιάχνονται :
Υλικά για 22-24 κομμάτια
•αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 4 φλιτζάνια
•μαγιά: 1 φακελάκι
•χλιαρό νερό: 1/2 φλιτζάνι
•χλιαρό γάλα: 3/4 του φλιτζανιού
•ζάχαρη: 1/4 του φλιτζανιού
•αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
•αυγό: 1
•βούτυρο λιωμένο: 1/4 του φλιτζανιού
Για το γλάσο σοκολάτας
•κουβερτούρα: 150 γρ., σπασμένη σε κομμάτια
•ζάχαρη άχνη: 1 κουταλιά της σούπας
•γάλα: 3-4 κουταλιές της σούπας
1.Διαλύετε την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνετε μερικά λεπτά και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο χοντρό (πάχους περίπου 8 χιλιοστών) και κόβετε με κουπ πατ 25 δίσκους διαμέτρου 6 εκατ. Με ένα μικρότερο κουπ πατ στρογγυλό διαμ 1,5 εκατ. αφαιρείτε μικρούς δίσκους από το κέντρο κάθε δίσκου για να γίνουν σαν δαχτυλίδια.
2.Τοποθετείτε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε 1 ώρα να ξεκουραστούν και να να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφριά και απο τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το πολύ λάδι. Ετοιμάζετε το γλάσο ζεσταίνοντας σε μπεν μαρί όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε ένα ρευστό ομοιόμορφο μείγμα.Βυθίζετε τα ζεστά ντόνατς στο γλάσο σοκολάτας και τα αφήνετε να κρυώσουν
icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου