Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Σε καλό στάδιο η μετακόμιση στο νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης – Πότε θα γίνουν τα εγκαίνια

ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

 Σχολιάζοντας την πρόοδο εξέλιξης των εργασιών μεταφοράς στο νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης, ο πρόεδρος της Κοβενταρείου και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος απάντησε στον Λύσανδρο Ρήγα και το ράδιοΛόγος πως η μετακόμιση είναι σε καλό στάδιο, λέγοντας πως: «Υπάρχει μια πολύ καλή εξέλιξη στον χώρο της μεταφοράς του πλούτου στο νέο κτήριο.
Αυτή τη στιγμή το μόνο που εκκρεμεί είναι η μεταφορά των παλαιτύπων , κάτι που απαιτεί και τη συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων.  Υπήρξαν αρκετά απρόοπτα. Η συλλογή της Κοβενταρείου είναι πολύ μεγαλύτερη  από όσο υπολόγιζαν και υπάρχει θέμα χώρου! Ωστόσο βρέθηκαν λύσεις, ως αποτέλεσμα η Βιβλιοθήκη να  είναι έτοιμη ώστε να προχωρήσει σε μια διαδικασία ήπιας λειτουργίας μέσα στο καλοκαίρι. Στόχος είναι από τη νέα σεζόν να λειτουργεί κανονικά η δανειστική βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο, ενώ για το μουσείο εκκρεμεί ως λειτουργία, αλλά θα κατασκευαστεί μέσα στο 2018-2019.
Τα εγκαίνια εξαρτώνται  και από την παρουσία ενός υπεύθυνου ανθρώπου της Ελληνικής πολιτείας. Οι τοπικοί φορείς επιθυμούν την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ωστόσο θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα παρουσίας του. Επίσης, τα εγκαίνια θα συνδυαστούν με ένα δεκαήμερο γιορτών βιβλίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου