Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Όλα έτοιμα για το Νιάημερο στην Κοζάνη


Αρχίζει αύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Νιάημερος στην Κοζάνη, ο οποίος θα διαρκέσει έως την Τρίτη 4 του μήνα.

Εκ μέρους του δήμου Κοζάνης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Αποστολίδης και Νούλα Τουμπουλίδου, με χτεσινή συνέντευξη Τύπου, διαβεβαίωσαν ότι «όλα είναι έτοιμα για μια άρτια διοργάνωση», ενώ κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στο μεγάλο λαϊκό πανηγύρι.

Είπαν ότι φέτος υπάρχει νέα χωροθέτηση, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία και με στόχο να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, που χρόνια τώρα έκλειναν, για τη διεξαγωγή του Νιάημερου. Να σημειωθεί ότι με το κλείσιμο της Μοναστηρίου, έκλεινε η εθνική οδός Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, η οποία για πρώτη φορά φέτος θα παραμείνει ανοιχτή. Βεβαίως, υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από τους κατοίκους που μένουν δίπλα στο Νιάημερο, οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση ούτε για το νοσοκομείο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Για να μείνει ανοιχτή η Μοναστηρίου, η δημοτική αρχή επέκτεινε το χώρο στο εσωτερικό του Νιάημερου, δημιουργώντας περίπου ισάριθμες θέσεις εκθετών, με αυτές που υπήρχαν μέχρι πέρυσι στη Μοναστηρίου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένονται χιλιάδες επισκεπτών στο Νιάημερο της Κοζάνης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους σε φτηνές τιμές, οι πιτσιρικάδες να διασκεδάσουν στα λούνα πάρκ, ενώ οι πιο μερακλήδες αναμένεται να τιμήσουν δεόντως τις ταβέρνες.
Από την πλευρά της η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύνθημά μας φέτος είναι «ανοιχτοί δρόμοι» κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, γι’ αυτό χαιρετίζουμε την απόφαση να μεταφερθεί πιο μέσα ο Νιάημερος και να παραμείνει ανοιχτή η οδός Μοναστηρίου.
Παράλληλα διαμήνυσε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου και την εκδίωξη των παράνομων μικροπωλητών.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου αποφασίστηκαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: -Θα δημιουργηθεί πιάτσα ταξί στη Μοναστηρίου, προκειμένου να μεταφέρεται ο κόσμος από και προς το πανηγύρι.

Στην οδό Μοναστηρίου από τη διασταύρωσή της με τον κυκλικό κόμβο Ξενία έως την διασταύρωσή της με την οδό Επισκόπου Ευγενίου, απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων (πλην των ταξί – 7 θέσεις). -Απαγόρευση στάθμευσης και κυκλοφορίας στην οδό Αηλιόστρατας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Σακαλή έως το χώροδιεξαγωγής της εμποροπανήγυρης. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της οδού Σακαλή προς την οδό Ξενία.
Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από την Κυριακή ώρα 2 μ.μ. έως την Τρίτη ώρα 12 τα μεσάνυχτα. Να σημειωθεί ότι το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών θα δρομολογεί mini bus για το Νιάημερο. Να σημειωθεί ότι έχουν φτάσει ήδη οι πρώτοι εκθέτες της εμποροπανήγυρης, ενώ κάποιοι ίσως έρθουν και τη Δευτέρα, μετά τη λήξη της εμποροπανήγυρης στο Αμύνταιο και στα Σέρβια.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, διαβεβαίωσαν ότι αυτοί που θα έρθουν καθυστερημένα θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν στον υπάρχοντα εκθεσιακό χώρο. Ακόμη, σχετικά με τη νέα χωροθέτηση του Νιάημερου σε άλλη περιοχή, οι Ν. Τουμπουλίδου και Π. Αποστολίδης, υπογράμμισαν ότι «είναι ένα θέμα που εξετάζεται για τα επόμενα χρόνια».
Τέλος να σημειωθεί ότι χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες του Νιάημερου στα Σέρβια, όπου η εμποροπανήγυρη ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή.

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου