Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Ο Ελληνοαμερικανός γιατρός που σε λίγους μήνες συνταγογράφησε 19.000 χάπια στον Έλβις Πρίσλεϊ


Το να είσαι γιατρός είναι ένα μεγάλο βάρος από μόνο του. Έχεις στα χέρια σου τις ζωές των ανθρώπων. Το να είσαι γιατρός και να είσαι υπεύθυνος για την υγεία ενός από τους μεγαλύτερους σταρ που έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους πάνω στη γη, τότε το βάρος είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Λαχταριστό μπισκοτο-γλυκό ψυγείου με επικάλυψη σοκολάτας

Το συγκεκριμένο μπισκοτογλυκό θυμίζει το κλασσικό μωσαϊκό, που έχουμε δοκιμάσει οι περισσότεροι από εμάς.
Ομως μοιάζει περισσότερο με τούρτα και μάλιστα όχι απλή αλλά με γλάσσο σοκολάτας. Κατά τα άλλα, τα κομμάτια μπισκότου αναμειγνύονται με τη σοκολάτα αφήνοντας σας μια μοναδική γεύση στο στόμα.

Τι αλλάζει στο Λύκειο και στην εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο - Τα γκρίζα σημεία

Γεμάτο «νάρκες» είναι το νέο σύστημα πρόσβασης στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και το οποίο θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2019-2020.

Τα γεφύρια των Γρεβενών, πέτρινα κομψοτεχνήματα

Τα γεφύρια των Γρεβενών είναι τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα ολόκληρης της Μακεδονίας

α γεφύρια των Γρεβενών είναι τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα ολόκληρης της Μακεδονίας. Το 1995, κατόπιν ενεργειών της Νομαρχίας Γρεβενών, η 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Βέροιας ανακήρυξε τα εν λόγω γεφύρια διατηρητέα μνημεία.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κάνει κακό στην καρδιά

Οι ατμιστές φαίνεται να είναι πιθανότερο να έχουν καρδιακά προβλήματα συγκριτικά με άτομα που δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα και θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας.

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 20/3/2019 και ώρα 16:00

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 20η Μαρτίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα:

Μείωση θητείας για πολύτεκνους και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους

Θέσπιση μειωμένης θητείας 9 μηνών για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό και 8 μηνών για το Στρατό Ξηράς για όλους τους αδελφούς και όχι μόνο για τον πρώτο από οικογένεια με τρία ή τέσσερα αδέλφια, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Θερμό χειροκρότημα για τους μαθητές πέντε σχολείων του Ν. Κοζάνης – Παρουσίασαν τη δική τους χορογραφία (video)

Το Πρόγραμμα «Χορεύω, άρα Επικοινωνώ» (Dancing to Connect) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που παρέχεται δωρεάν και υλοποιείται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, τη συνεργασία του Δήμου Κοζάνης, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και του ΔΗΠΕΘέατρου Κοζάνης.

Κλείδωσαν οι εκλογές για τον Οκτώβριο

Ο κύβος ερρίφθη. Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι οριστική και οι εκλογές θα διεξαχθούν εκτός μεγάλου – μεγάλου απροόπτου τον προσεχή Οκτώβρη, με την εξάντληση όλου του χρόνου που προβλέπει το Σύνταγμα για την κυβερνητική θητεία.

Κοζάνη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 18χρονη που διέσχιζε πεζή το δρόμο

Υπεβλήθη σε χειρουργείο και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου 16/3, γύρω στις 20:00, στην οδό Γκέρτσου, στην Κοζάνη, όταν ένα αυτοκίνητο, υπό συνθήκες που διερευνά η Τροχαία Κοζάνης, στο πλαίσιο της προανάκρισης, παρέσυρε 18χρονη που διέσχιζε πεζή το δρόμο.